Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ..ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ..

 









Δεν ειναι ευκολο, και η παραφιλολογια που εχει αναπτυχθει γυρω απ αυτα, μυθικη. Ομως θα προσπαθησουμε να καταλαβουμε καποια απο τα χαρακτηριστικά των εμβολιων  m-RNA  που χορηγούνται  πλεον ευρεως σε εκατομμυρια κοσμου.









Κατ αρχας είναι προϊόντα συνθετικής Βιολογίας  . Τι σημαινει αυτο : 

Δημιουργήθηκαν με τη  σύνθεση της αλληλουχίας m-RNA  δηλαδή σχεδίασαν την αλληλουχία m RNA  εξ’ολοκλήρου σε εργαστήριο


Είναι εμβόλια με τεχνολογία RNA για την παραγωγή της πρωτεϊνης ακίδας του Covid-19.

Σιγουρα.. Δεν καταλαβαινετε, ομως συνεχιστε την αναγνωση.

Η τεχνολογία RNA έχει οδηγήσει σε αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη χρήση του mRNA ως θεραπείας ή εμβολιου .

Τα εμβόλια κατα της  Covid χαρακτηρίζονται ως εμβόλια αλλά και ως θεραπεία  










Ο  FDA  θεωρεί οτι αυτά τα εμβόλια είναι προϊόντα γονιδιακής θεραπείας.


Στις 9 και στις 16 Νοεμβρίου 2020 έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις απο δυο φαρμακευτικές εταιρίες σχετικά με το σχεδιασμό των εμβολίων Covid-19 που ξεκίνησαν να σχεδιάζουν.


ASGCT Staff – November 17, 2020

Τα ευρήματα της Moderna και της Pfizer αποδεικνύουν ότι η γονιδιακή θεραπεία είναι μια βιώσιμη στρατηγική για την ανάπτυξη εμβολίων για την καταπολέμηση του COVID-19.

Δύο πειραματικά εμβόλια COVID-19, στα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA ή mRNA  για να διδάξουν στον οργανισμό να καταπολεμήσει τον ιό, ανέφεραν αποτελεσματικότητα άνω του 90%.

Τα ευρήματα αυτά, τα οποία ανακοινώθηκαν από τη Moderna στις 16 Νοεμβρίου και από την Pfizer και τον εταίρο της BioNTech στις 9 Νοεμβρίου  

αποδεικνύουν ότι η γονιδιακή θεραπεία είναι μια βιώσιμη στρατηγική για την ανάπτυξη εμβολίων για την καταπολέμηση του COVID-19.

Και τα δύο υποψήφια εμβόλια χρησιμοποιούν mRNA για να προγραμματίσουν τα κύτταρα ενός ατόμου να παράγουν πολλά αντίγραφα ενός τμήματος του ιού.


Μόνο τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna είναι που βασίζονται σε  συνθετική βιολογία – τεχνολογία  mRNA και κανένα εμβόλιο ή φάρμακο mRNA δεν έχει εγκριθεί ποτέ από τον FDA.


Η Αμερικανική Εταιρεία Γονιδιακής & Κυτταρικής Θεραπείας (ASGCT) έχει επίσης ολόκληρη θεματολογία για τον Covid-19 στην οποία γράφει τα εξής :

Η χρήση του mRNA σε ιατρικές παρεμβάσεις  ερευνάται τα τελευταία 20 χρόνια, μεταξύ άλλων σε εμβόλια που ελπίζουν να καταπολεμήσουν ασθένειες όπως ο καρκίνος, η λύσσα, ο Έμπολα και ο ιός Ζίκα.

Αυτό σημαίνει ότι η έρευνα ήταν έτοιμη να εφαρμοστεί σε αυτή τη νέα ασθένεια, τον COVID-19.

Με την πρόσφατη έγκριση δύο εμβολίων mRNA για επείγουσα χρήση για την καταπολέμηση του COVID-19 και περισσότερα υποψήφια εμβόλια υπό ανάπτυξη, μπορούμε να αναπτύξουμε προστασία κατά του ιού στις κοινότητές μας, εάν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι.







Ανακεφαλαιωνοντας


Οι φαρμακευτικές εταιρίες ανακοίνωσαν ενα προϊόν με κύριο συστατικό το mRNA για χρήση ως εμβόλιο κατα του Covid-19.
Εξαιτίας του κύριου συστατικού mRNA που χρησιμοποίησαν οι φαρμακευτικές εταιρίες , η Αμερικανική Εταιρεία Γονιδιακής & Κυτταρικής Θεραπείας (ASGCT) ανακοίνωσε με άρθρο που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της οτι τα ευρήματα της Moderna και της Pfizer αποδεικνύουν ότι η γονιδιακή θεραπεία είναι μια βιώσιμη στρατηγική για την ανάπτυξη εμβολίων  για την καταπολέμηση του COVID-19.

Βοηθάει επίσης στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων δημιουργώντας ολόκληρη θεματολογία για τα γονιδιακής θεραπείας εμβόλια κατα του Covid-19 και 

η τεχνολογία είναι έτοιμη για εφαρμογή διότι υπάρχει μια εμπειρία 20 ετών .


Η Moderna , με τη σειρά της , ανακοίνωσε στην αναφορά που έκανε στην Επιτροπή κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. οτι το mRNA θεωρείται προϊόν γονιδιακής θεραπείας από τον FDA.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρίνησε οτι δεν υπήρξε ποτέ και ενδέχεται να μην υπάρξει ποτέ ένα προϊόν  που να διατίθεται στο εμπόριο στο οποίο το mRNA να είναι το κύριο δραστικό συστατικό.

Επιπλέον, αναφέρει οτι περιμένουν νέα ερευνητικά φάρμακα, όπως οι θεραπείες γονιδιακής επεξεργασίας, να παρουσιάσουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ωστε να προσελκύσουν εθελοντές για το δικό τους ερευνητικό προϊόν .


Ποιά είναι η διαφορά της γονιδιακής θεραπείας απο την γονιδιακή επεξεργασία :

Η γονιδιακή θεραπεία εφαρμόζει την προσθήκη ενός σωστού αντιγράφου του γονιδίου στο γονιδίωμα των κυττάρων του οργάνου ή του ιστού-στόχου.

Η γονιδιακή επεξεργασία μεταβάλλει το γονιδίωμα σε μια συγκεκριμένη θέση για να διορθώσει ή να τροποποιήσει τη γενετική αλληλουχία.

Συμπέρασμα :


Ενώ οι Fact Checkers απομονώνουν μέχρι και σήμερα κάθε ερώτημα σχετικά με το χρόνο παραμονής του mRNA των εμβολίων Covid-19 στον οργανισμό ενός ανθρώπου ή εάν ένας άνθρωπος που δέχεται να κάνει αυτο το εμβόλιο υπόκειται σε γενετική τροποποίηση και εαν είναι μόνιμη , η Moderna περίμενε να έχουν θετικό αντίκτυπο άλλα ερευνητικά φάρμακα, όπως οι θεραπείες γονιδιακής επεξεργασίας  ωστε να μπορέσει να προσελκύσει εθελοντές για το δικό της προϊόν .
Εφόσον η γονιδιακή θεραπεία και η γενετική επεξεργασία κανουν χρήση του mRNA αλλα δεν είναι ίδιες τότε ποιος είναι ο λόγος να περιμένει η Moderna τον θετικό αντίκτυπο σε έρευνες διαφορετικές απο τις δικές της ωστε να μπορέσει να προσελκύσει εθελοντές για το δικό της προϊόν 

Ο FDA  μας εξηγεί οτι υπάρχουν διάφοροι τύποι προϊόντων γονιδιακής θεραπείας, όπως:


με DNA πλασμιδίου Τα μόρια DNA μπορούν να σχεδιαστούν γενετικά ώστε να μεταφέρουν θεραπευτικά γονίδια σε ανθρώπινα κύτταρα

με ιούς ως φορείς των γονιδίων Αυτοί οι τροποποιημένοι ιοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φορείς (οχήματα) για τη μεταφορά θεραπευτικών γονιδίων σε ανθρώπινα κύτταρα.

με βακτήρια ως φορείς των γονιδίων Τα βακτήρια μπορούν να τροποποιηθούν ώστε να μην μπορούν να προκαλέσουν μολυσματικές ασθένειες και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν ως φορείς (οχήματα) για τη μεταφορά θεραπευτικών γονιδίων στους ανθρώπινους ιστούς.

με τεχνολογία επεξεργασίας ανθρώπινων γονιδίων

προϊόντα κυτταρικής γονιδιακής θεραπείας με κύτταρα προερχόμενα από τον ασθενή – τροποποιήθηκαν – χορηγήθηκαν στον ασθενή απο τον οποίον τα πήραν και τα επεξεργάστηκαν .

Όλα είναι προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. 


Γονιδιακή θεραπεία 

είναι και τα εμβόλια mRNA      


Γονιδιακή θεραπεία είναι και η γονιδιακή τροποποίηση.

Τελικά μπορούμε να λέμε τα πράγματα ως έχουν ;