Aυτό που με γοήτευε απο παιδί,εδώ κι αρκετές δεκαετίες, ήταν το δελεαστικό ποπ-κορν.
Τοτε το έφτιαχναν με πρωτόγονο τρόπο τώρα υπάρχουν μηχανές και χημικά που το κάνουν τρεις φορές πιο δελεαστικό Και το τραγικό είναι οτι δεν μπορεις να σταματησεις, μεχρι να φας και το τελευταίο σπυρί.
Κατ αρχάς
Ξεχάστε με ότι είχατε συνδέσει μέχρι σήμερα το ποπκόρν.
Ξεχάστε τις θερμίδες, ξεχάστε τις σκοτεινές αίθουσες του κινηματογράφου, ξεχάστε τα όλα.
Αυτό που σας προκαλώ να κρατήσετε είναι η απίστευτη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ποπκόρν , που γαργαλάει τα ρουθούνια.
Ακόμα μπορείτε να κρατήσετε κάτι σημαντικό.
Το ποπκόρν, σε αντίθεση με τα άλλα σνακς δεν κάνει κακό επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες.
Είναι τόσο μεγάλη η περιεκτικότητα του μάλιστα σε αντιοξειδωτικά, που συγκρίνεται με εκείνη που υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά με μια σημαντική διαφορά.
Το ποπ κόρν περιέχει μόνο 6% νερό, ενώ στα φρούτα και λαχανικά, το νερό φθάνει το 95%.
Εκεί ομως που είναι το μυστικό, και εν πολλοίς άγνωστο στους περισσοτερους απ έμας, ειναι η ενοχλητική, κι άπειρα εκνευριστική φλούδα του ποπκόρν, ακριβώς αυτό που μοιαζει με γυαλί που ¨αγκαλιάζει¨ τον σπόρο, και τον ακολουθεί όταν¨σκάσει¨που όταν εισχωρήσει στο διάκενο των δοντιών, καταστρεφει όλη την ευχαρίστση , η οποία κρύβει μυστικά.
Οι ερευνητές που δεν έχουν άλλη δουλειά ανακάλυψαν , ότι
η φλούδα του ποπκόρν είναι το πιο υγιεινό μέρος του, επειδή περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών και ινών
έως 15 φορές , σε σχέση με τα τσιπς τορτίγια και τα πλήρη δημητριακά.
Το ποπκόρν ίσως είναι το τέλειο σνακ.
Με την προϋπόθεση πως θα το φτιάξουμε οι ίδιοι απο σπόρους που θα αγορασουμε απ τα ειδικά καταστήματα.
Τωρα οταν πλησιάζοντας τον πάγκο όπου το βλέπετε να σας προκαλεί στις τεράστιες σακκούλες και Σας Έρθη Στα Ρουθούνια η Απίθανη Μυρωδιά Του βουτύρου .
Αμέσως μεταβολή και δρόμο, έστω κι αν μαζεύετε τα σάλια σας.
Η αιτία ;
To Διακετύλιο μάλλον δεν τόχετε ξανασυναντησει μπροστά σας.
Ετσι νομίζατε μέχρι αυτή τη στιγμή.
Αν σας ρωτούσα για το βούτυρο, θα μου λέγατε για κεκορεσμένα λιπαρά, αθηροσκλήρωση, καρδιοπάθειες, αλλά μέσα σας, θα νοιώθατε μελαγχολικά την μυρωδιά του.
Οι πιο ψαγμένοι, θα μου λέγατε για την νόστιμη μαργαρίνη που δοκιμάσατε τελευταια, που ήταν σαν να τρώγατε φρέσκο βούτυρο.
Κι ολα αυτά χαρις στο διακετύλιο, που δεν είναι παρα ένα Εγκεκριμένο άρωμα βουτύρου που προστίθεται στα τρόφιμα, ιδιαίτερα στα ποπ-κορν, στις μαργαρίνες και σε πολλά άλλα, για να προσδώσει την ψευδαίσθηση γεύσης και μυρωδιάς φρέσκου βουτύρου.
Απ το Πανεπιστημίο της Μινεσότα μαθαινουμε πως το διακετύλιο επηρεάζει λειτουργίες του εγκεφάλου και το Β-αμυλοειδες που κατηγορείται για το Αλτσχάιμερ
Το άρωμα βουτυρου, που στοιχειώνει τη διαβολική αυτη ουσία το διακετύλιο διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, που κρατά, σαν ακοίμητος φρουρός.τις τοξίνες μακριά από τον εγκέφαλο μας, και προκαλεί λανθασμένη πτύχωση και παραγωγή παθολογικών πρωτεϊνών στον εγκέφαλο, όπως ακριβώς στο Αλτσχάιμερ.
Κι όλα αυτα για να απολαμβανουμε την αισθηση του βουτυρου.
Και ρωτά η Κατίνα όλο απορία.Και γιατί να μην τρώω το καλο μου βούτυρο, που μου δίνει και τη βιταμίνη D
Ελα ντέ..