Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ..ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

 



Τα φασόλια απ τα όσπρια είναι σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής και η φασολάδα της Ελληνικής κουζίνας.






Τα όσπρια καλο ειναι να καταναλώνονται τουλάχιστον δυο-τρεις φορές την εβδομάδα και οχι 2 φορές το μήνα με αποτέλεσμα να στερουμε πολύτιμα συστατικά απ τον οργανισμό μας  προτιμωντας τροφές σκουπιδια απ τα ταχυφαγεια που πληθυναν τωρα με την πανδημια 







Η φασολάδα  μας δίνει εξαιρετικη πρωτεΐνη που  αποτελεί τη βάση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Συνδυάζοντας τη με  ρύζι μπασματι που εχει το λιγοτερο αρσενικο, στον ατμο ή κριθαρακι , αυξάνουμε την βιολογική της αξία.





Τα φασόλια μας δίνουν  πολύτιμα πρεβιοτικά  που βοηθουν  στην καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και του ανοσου μας συστήματος.

Εχουν σίδηρο, μαγνήσιο και ασβέστιο Τα κρεμμύδια και το σέλινο τονώνουν την ανοσοποιητική ασπίδα του οργανισμού μας.





Συνδυάζοντας τα με ρύζι στον ατμο εχουμε εναν τελειο διατροφικο συνδυασμο που κοστιζει λιγο και προσφερει πολλα, ιδιως τωρα τον χειμωνα.

Ας αφησουμε λιγο το κοκκινο κρεας, κι ας αγαπησουμε το παραδοσιακο φαγητο των γονιων μας. 


Χαιρετε..





Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΥΠΑΚΟΗ ΑΠ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

 


 

Σχετική εικόνα

 

 


 

 

 

 

Τα κύτταρα μας, έχουν γονιδιακή εντολή να πεθάνουν μια συγκεκριμμένη στιγμή κι αυτό γίνεται με την λειτουργια της απόπτωσης.   Οποιαδηποτε¨παρακοή¨ έχει σαν αποτέλεσμα την πυροδότηση έναρξης της αλυσσιδωτής αντίδρασης της κακοήθειας, που καταλήγει και πάλι σε θάνατο, μόνο που αυτή τη φορά είναι ο θάνατος του οργανισμού σαν όλον.

 

Αρα ουσιαστικά, η ¨παρακοή¨, οδηγεί εκ του ασφαλούς  στο θάνατο, μόνο που αυτός επέρχεται με οδύνες,κι ο,τι η αρρώστια συνεπάγεται.  

Τί σημαίνει όμως αυτό.

Πως η υπακοή και η συμμόρφωση στον Νόμο η επιλογη του ορθού δρόμου, η τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς, που χάραξε η πείρα κι η εμπειρία αιώνων ζωής, βοηθούν στη διατήρηση  της ζωής, που έχει συγκεκριμμένο σκοπό να μας πάει ήρεμα και με πρόγραμμα σε συγκεκριμενο λιμάνι προορισμού.


Η απόπτωση αποτελεί μέρος της ανοσοποιητικής απόκρισης.Τα καρκινικά κύτταρα ανθίστανται  στην απόπτωση  με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να μεγαλώνει.

Ο θάνατος  είναι σημαντικός  σε πολλούς τύπους ανοσοποιητικών κυττάρων για  την ανανεωση  τών ελαττωματικων ή κατεστραμμένων ή οσων βρίσκονται σε έλλειψη.

Η ¨απόφαση¨ σχετικά με το κατά πόσον θα ζήσουν ή θα πεθάνουν τα κύτταρα, ελέγχεται από μια ¨οικογένεια πρωτεϊνών¨, που  ονομάζεται Bcl-2. (B-cell lymphoma 2),

 


 

 

 

Αυτη η ομάδα πρωτεϊνών αποτελεί καθοριστικό  παράγοντα για τον αριθμό των ρυθμιστικών Τ-κυττάρων.


 



 

 

 

Η επανάσταση κι ανυπακοή στον Νόμο, φέρνει την κακοήθεια.

Δεδομένου τώρα οτι το  καρκινικό κύτταρο είναι, εν δυνάμει, αθάνατο  μπορούμε ,να εικάσουμε, τί συμβαίνει και στην ευρύτερη ζωή μας, όπως αυτή βιώνεται στη ¨κτιση¨, στον κόσμο μας. 

Η υπακοη υφερπει απ την πρωτη στιγμη της ζωης μας σε καθε τι που συμβαινει στο θαυμα που λεγεται ανθρωπινος οργανισμος, οπου κουμαντο κανει το Δικαιωμα Αυτοπροσδιορισμου  με το οποιο μας προικισε ο Δημιουργος. 


Χαιρετε