Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ.. ΙΜΑΛΑΪΩΝ

 







Αντε να δουμε τις ανοησιες που γραφονται απ τον καθενα για το ορυκτο αλατι

Να ξεκαθαρισουμε, απλα, πρακτικα, κατανοητα δυο 2 μύθους Αρθρα, ¨συνωμοσιολογικού περιεχομένου¨ χωρις ιχνος επιστημονικης αξιας μας πληροφορουν  ότι τα Ιμαλάια είναι ένας… ραδιενεργός λόφος.. στο πιο μολυσμένο ¨χωριό¨ της Κίνας. 

Στη συνεχεια  παρεα με..νεκροκεφαλες κι άλλες αηδιες υπογραμμίζεται ότι το ροζ αλάτι των Ιμαλαΐων προερχεται από τη μολυσμένη Κίνα.

Τωρα πως τα Ιμαλάια μετατρεπονται σε ενιαία χώρα μολυσμενη και αχρηστη…είναι κατι που θα πρεπει να σκεφθουμε σοβαρα.

Τελος παρατηρουμε εκπληκτοι ότι πέρα από τους ψεκασμούς και τα χημικά εμβόλια, οι Αμερικάνοι προσπαθούν να μας εξοντώσουν και με ροζ αλάτι.







Εδώ, ως φαίνεται οι διαφοροι πολυπραγμονες ¨αντιγραφεις ανοησιων¨ που ατυχως, τους δινεται¨βημα¨να τις κοινοποιουν, και να τρομαζουν αφελεις.. μπέρδεψαν μια φράση απ την ελληνική wikipedia που λέει: 

Η χημική σύνθεση του άλατος Ιμαλαΐων περιλαμβάνει 95-96% χλωριούχο νάτριο, μολυσμένο με 2-3% και μικρές ποσότητες από δέκα άλλα ορυκτά..

Η λέξη μολυσμένο δεν σημαίνει στην προκείμενη περίπτωση ραδιενεργό ή θανατηφόρο αλλά ότι το αλάτι.. δεν είναι καθαρό χλωριούχο νάτριο, π.χ. το μαγειρικό αλάτι αποτελείται από 97% έως 98% χλωριούχο νάτριο, αλλά ότι υπάρχουν σε πολύ μικρές ποσότητες κι άλλα συστατικά μέσα του, όπως και σ’ οποιοδήποτε αλάτι.

https://kosmaser.wordpress.com/2015/06/13/

https://kosmaser.wordpress.com/2014/07/13/

Ένα είναι σίγουρο ότι με το να δοκιμάσεις αλάτι Ιμαλαΐων…. δεν πεθαίνεις. Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να βρίσκουμε άγνωστα και μαγικά πράγματα τα οποία θα μας προσφέρουν κάτι ξεχωριστό.

Οι συνηθέστερες αντιδράσεις όταν βλέπουμε κάτι εξωτικό με περίεργο όνομα και ωραίο χρώμα, είναι δύο.







Η πρώτη αντίδραση είναι σκεπτικισμος και η δεύτερη είναι να τρέξουμε και να το αγοράσουμε.

Τιποτα μεχρι τωρα αποδεικνύει ότι το ροζ αλάτι.. μας βλάπτει και οι ελάχιστες έρευνες που έχουν γίνει είναι εντελώς αιολες.

Κατ αρχας,το κοινό ανεπεξεργαστο αλάτι το θαλασσινό ,όπως κι εκεινο του Πακισταν , έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε νάτριο

Οι διαφορές τους εντοπίζονται στα οργανο ληπτικά τους χαρακτηριστικά εμφάνιση, η υφή, η γεύση και η οσμή.

Η βασική διαφορά τους είναι το ροζ χρώμα που χαρακτηρίζει το αλάτι Ιμαλάιων, και οφειλεται στο σιδηρο που περιεχει.

Αξίζει να σημειωθεί  και να ληφθει σοβαρα υπ οψιν πως επιστημονικές μελέτες δεν θεωρούν το αλάτι ως μοναδικό υπεύθυνο της υπέρτασης.

Το αλάτι Ιμαλάιων, έχει επίσης γίνει γνωστό ,για την υψηλή του περιεκτικότητα σε μικροθρεπτικά συστατικά κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο.

Με λίγα λόγια είναι σχεδόν το ίδιο ακριβώς πράγμα με το κλασσικό αλάτι που τρώμε, απλά εκείνο έχει... και ροζ χρώμα. 

Συμπερασματικά

αν σου αρεσει να πρωτοτυπεις και να ξεχωριζεις, λαμβανοντας υπ οψιν και τοπανσθενες placebo, βαλε στη ζωη σου το αλατι Ιμαλαϊων, στο κατω κατω είναι…ομορφο να το βλέπεις..








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου