Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ..ΕΘΙΣΜΟΣ..ΠΟΡΝΕΙΑ

 








Η επικαιροτητα κατακλυσθηκε απο εγκληματα κατα της σεξουαλικης συμπεριφορας καθε ειδους. Απ την τραγικη αγοραια μορφη του  ως την εξευτελιστικη παρακολουθηση πορνογραφικου υλικου. Οχι δεν ειναι παραξενο. Ατυχως ειναι καθαρα θεμα εξαρτησης. Σκεφθειτε λιγο..






Στην ουσία, η μόνη διαφορά ανάμεσα σε έναν εξαρτημένο από ηρωίνη ή κοκαΐνη και την πορνογραφία, είναι ο τρόπος που το ναρκωτικό εισέρχεται στο σύστημα .


 

 

James Olds, PhD – Institute for a Sustainable Earth




Ο James Olds,ένας από τους σημαντικότερους  ψυχολόγους του εικοστού αιώνα. μας βεβαιώνει πως η ανακάλυψη του συστήματος της ανταμοιβής του εγκεφάλου, είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά του ατόμου. 

Αυτό που ο Olds ανακάλυψε είναι ότι τα κέντρα ευχαρίστησής μας, όπου ζεί και βασιλευει  ο εθισμός, στεγάζονται στο Μεταιχμιακό σύστημα, το οποίο δεν είναι υπό τον άμεσο έλεγχο του Μετωπιαίου Φλοιού. 

Η πρωταρχική οδηγία του μεσεγκέφαλου, πάνω από όλες τις άλλες, είναι η επιβίωση. 



Αποτέλεσμα εικόνας για όταν τα ποντίκια είχαν την δυνατότητα να ..αξιοποιήσουν



Αυτό είναι το τμήμα του εγκεφάλου που έχει το καθήκον να μας κρατάει ζωντανούς. Είναι το μέρος που ελέγχει τις βασικές ανάγκες  επιβίωσής μας. 

Αυτό το τμήμα του εγκεφάλου παράγει κινητρα    επιβίωσης όπως, οξυγόνο, νερό, φαγητό, ύπνο. Κατά τη παρατήρηση του, πειραματιζόμενος με ποντίκια,  είδε πώς ο εγκέφαλος αντιδρούσε στα ευχάριστα ερεθίσματα..ετσι λοιπον τοποθετωντας ηλεκτροδία σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου Βρήκε ότι όταν τα ποντίκια είχαν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν  τα κέντρα ευχαρίστησης του μεσεγκεφάλου,και να λαμβάνουν συνεχή ηδονή συνέχιζαν σε βάρος όλων των άλλων λειτουργιών μέχρι θανατου. 

Με άλλα λόγια, αυτά τα ποντίκια συνέχιζαν το πάτημα ενός μοχλού που απέδιδε απίστευτη ευχαρίστηση..  μέχρι που να πεθάνουν από ασιτία ή εξάντληση. 

Αυτά τα κέντρα ευχαρίστησης απλά καταλύουν  όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του εγκεφάλου. 

Τα δικά μας κέντρα ευχαρίστησης λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο,και μας δίνουν μια σαφέστερη εικόνα για την απίστευτη δύναμη των πάσης φύσεως..εθισμών.

Όταν κάποιος συνειδητά..παρακολουθεί πορνογραφία  απελευθερώνεται ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών στο σύστημα που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλος του.

Τέτοιες χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η νορεπινεφρίνη, η οξυτοκίνη και η σεροτονίνη  υποχρεώνουν τον εγκέφαλο να επιδιώκει ορισμένες συμπεριφορές, που θα παράγουν ένα status συναισθήματος.

Oπότε το υποκείμενο.. σε βιολογικό επίπεδο  χάνει τον έλεγχο της ζωής του.





Γνωρίζουμε πλέον πως όλες οι εξαρτήσεις προκαλούνται από  έλλειψη της ντοπαμίνης στο σύστημα πρόσληψης-ανταμοιβής.  

Η έλλειψη αυτή μπορεί ν’ αποκατασταθεί με την προβολή πορνογραφικού υλικού.  

Η πορνογραφία διαταράσσει την τακτική και την φυσική παραγωγή της ντοπαμίνης και τον εσωτερικό  θερμοστάτη των κυττάρων.

 Η έλλειψη δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό πόθο, που αποτελεί τη βάση κάθε εθισμού. 

Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτές τις επιθυμίες και τις εμμονές μπορεί κυριολεκτικά να αποσυνδέσει τον προ-μετωπιαίο ορθολογικό εγκέφαλο και να οδηγήσει σε συμπεριφορές που μπορούν να καταστρέψουν ζωές.

Αν το μεταιχμιακό σύστημα είναι συνεχώς ανεξέλεγκτο, δυναμώνει και ο προ-μετωπιαίος φλοιός συρρικνώνεται. 

Με άλλα λόγια, το μέρος του εγκεφάλου μας που είναι σε θέση να βάζει φρένο, χάνει τη δύναμη να περιορίσει την ανεπιθύμητη συμπεριφορά. 

Μόνον η αποχή, και η αναζήτηση ψυχιατρικής υποστήριξης, μπορεί να βοηθήσει στην …απεξάρτηση και αυτοθεραπεία.




Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ.. ΚΟΚΑΪΝΗ



Βλέπουμε λοιπόν ότι σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα  κρούει των κώδωνα του κινδύνου γι’ αυτήν την νέα ασθένεια του εγκεφάλου που δημιουργείται απ’ την παρακολούθηση πορνογραφίας και είναι άκρως εθιστική και επικίνδυνη όσο και η χρήση κοκαΐνης.

Τα πλοκάμια της πορνογραφίας απλώνονται στα βάθη της ψυχής των ανθρώπων και τους απομυζούν από κάθε τί ανθρώπινο.




Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ.. ΚΟΚΑΪΝΗ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΠΙΝΟΥΜΕ ΓΑΛΑ Ή ΟΧΙ ΤΕΛΙΚΑ.

 






Κάθε καρκίνος που αναπτύσσεται στο σωμα μας έχει ένα κοινό στοιχείο, βασιζει την επιβιωση του στην ισχυρη ορμονη  IGF-I.
Αυτή η ορμόνη δεν προκαλεί καρκίνο αλλά επιτρέπει στους υφιστάμενους καρκίνους να αναπτυχθούν.
Ο οργανισμος μας παράγει αυτή την ορμόνη, σε σχετικα μικρες ποσοτητες.Ομως το κακο ειναι οτι την παιρνουμε εμεσα και από τα γαλακτοκομικά.. 
Ακομα και απο το ανεπεξέργαστο  φυσικό γάλα που περιέχει ήδη υψηλά ποσοστά IGF-I 
 

 
 
 
Το ένζυμο λακτάση διασπά τη ζάχαρη του γάλακτος σε πιο απλές μορφές ώστε να μπορεί αν απορροφηθεί από το κυκλοφορικό σύστημα.
Προσέξτε τώρα το παράδοξο (;)
Μετα Το 2ο Ετος Της Ηλικιας Το Σωμα Αρχιζει Να Παραγει Λιγοτερη Λακταση προφανως γιατι απομακρυνεται σιωπηρα απο το γαλα. 
Κι έτσι φτάνουμε στο Καίριο ερώτημα: 
Πίνουμε  όχι γάλα;
Οι λατίνοι έχουν γι αυτό ένα ρητό.
 
 
 
 

 
Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες
 
 
 
 
 
De gustibus et de coloribus, non disputandum est που σημαίνει: 
Περί ορέξεως κολόκυθόπιτα.

Απλά, το πίνουμε και μας ταράζει, ή τελικά το συνηθίζουμε. 
Ολά τα άλλα περί γερών οστων και ασβεστίου μάλλον θα πρέπει να τα ξανασκεφτούμε πιο προσεκτικά,και να αρχίσουμε να τρώμε τροφές που μπορούν να μας εφοδιάσουν με ασβέστιο, και ειλικρινά υπάρχουν  πάμπολλες στο φυτικό βασίλειο.
 
 
 
 
 
 
 
 
alt
 
 
 
 
 
 
 
Καποια στιγμη, ρώτησα την Αλεξ, εσύ πίνεις γάλα; Δεν μου απάντησε, απλά χαμογέλασε κουνώντας αρνητικά το κεφάλι της,  οχι πάνω-κατω, όπως εμείς,αλλά δεξια-αριστερά, όπως οι φίλοι μας αμερικανοί κάτι που εμείς το λαμβάνουμε και σαν αποδοκιμασία.

Χαιρετε
Test Unit 1 Match 4 Match 3 Example: Complete: η, το 3 Example: - PDF Free  Download

ΕΥΤΥΧΕΙΣ Ή ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ..ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ

 







Ειμαστε 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη . 

Κάποιοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι.

Όλοι έχουμε τις άσχημες μέρες μας.






Ερωτηση : Υπαρχουν δυστυχισμένοι ανθρώποι.


Οι ευτυχισμένοι γνωρίζουν πως η ζωή μπορεί να είναι σκληρή και τείνουν να περνούν μέσα από τις δυσκολίες με περιέργεια και όχι με την αίσθηση πως είναι θύματα. 

Παίρνουν την ευθύνη για το πώς μπήκαν σε αυτή την περιπέτεια και επικεντρώνονται στο πώς θα βγουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η επιμονή αντί για την διαμαρτυρία για τις συνθήκες είναι σημειο ενός ευτυχισμένου ανθρώπου.

Οι δυστυχισμένοι βλέπουν τον εαυτό τους θύματα  και παραμένουν κολλημένοι στο κοίτα τι έπαθα αντί να βρουν τον τρόπο να βγουν από τη συγκεκριμένη κατάσταση.






Εμπιστεύεστε τους άλλους

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι εμπιστεύονται τον διπλανό τους. 

Είναι γενικά ανοιχτοί και φιλικοί , δημιουργούν μια αίσθηση κοινωνικότητας γύρω τους .Είναι ανοιχτόκαρδοι όταν γνωρίζουν νέους ανθρώπους.

Οι δυστυχισμένοι είναι δύσπιστοι γενικως  και υποθέτουν πως δεν πρέπει να εμπιστεύονται τους ξένους. 

Αυτή η συμπεριφορά  κλείνει την πόρτα προς οποιαδήποτε σχέση πέραν ενός εσωτερικού κύκλου και εμποδίζει κάθε ευκαιρία  νέων φίλων.







Προσεχουμε τι είναι λάθος  και όχι τι είναι σωστό

Οι δυστυχισμένοι εθελοτυφλούν απέναντι στο τι είναι πραγματικά σωστό και επικεντρώνονται στο τι είναι λάθος. 

Τους ξεχωρίζετε εύκολα: Είναι αυτοί που παραπονιούνται συνεχώς και  απαντούν σε κάθε θετική δήλωση με ένα «ναι, αλλά…»

Οι ευτυχισμένοι γνωρίζουν τα παγκόσμια θέματα αλλά ισορροπούν το ενδιαφέρον τους με το να βλέπουν και τι είναι σωστό. 

Έχουν δηλαδή και τα δύο τους μάτια ανοιχτά. Οι δυστυχισμένοι  έχουν την τάση να κλείνουν το μάτι που κοιτάζει το καλό από φόβο ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να μη βλέπουν τι είναι λάθος. 

Οι ευτυχισμένοι έχουν άλλη οπτική. Ξέρουν ότι ο κόσμος έχει προβλήματα και παρακολουθούν τι σωστό υπάρχει.

Οι δυστυχισμένοι  πιστεύουν πως η τύχη κάποιου άλλου μειώνει τη δική τους. 

Πιστεύουν πως δεν υπάρχει αρκετό καλό στον κόσμο και συνεχώς συγκρίνουν αυτά που έχουν εκείνοι με αυτά που έχουν οι άλλοι. Αυτό οδηγεί σε ζήλεια και δυσαρέσκεια.

Οι ευτυχισμένοι γνωρίζουν πως η καλή τύχη των άλλων και οι καταστάσεις είναι απλά σημάδια πως κι εκείνοι μπορούν να προσπαθήσουν για να επιτύχουν. 

Πιστεύουν πως φέρουν ένα μοναδικό σχέδιο που δεν μπορεί να αντιγραφεί ή να κλαπεί από κανέναν πάνω στον πλανήτη. 

Πιστεύουν επίσης στις απεριόριστες δυνατότητες και δεν κολλούν σε σκέψεις πως η καλή τύχη κάποιου περιορίζει τη δική τους.






Προσπαθείτε να ελέγξετε τη ζωή σας

Υπάρχει διαφορά μεταξύ ελέγχου και προσπάθειας επίτευξης στόχων. 

Οι ευτυχισμένοι κάνουν καθημερινά βήματα για να επιτύχουν τους στόχους τους αλλά τελικά συνειδητοποιούν πως υπάρχει πολύ λίγος έλεγχος πάνω στο τι τους ρίχνει η ζωή στο δρόμο τους.

Οι δυστυχισμένοι  έχουν την τάση να κάνουν μικροδιαχείριση σε μια προσπάθεια να ελέγξουν όλα τα αποτελέσματα και καταρρέουν εντυπωσιακά όταν η ζωή βάζει ένα εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Οι ευτυχισμένοι απλά είναι επικεντρωμένοι σ αυτό που κάνουν κι έχουν την ικανότητα να πάνε με τη ροή, χωρίς να τα χάνουν όταν έρχονται δυσκολίες.

Το κλειδί είναι να είστε προσανατολισμένοι στους στόχους σας και συγκεντρωμένοι αλλά να αφήνετε χώρο για τις δυσκολίες που θα έρθουν, χωρίς να καταρρέετε όταν το καλύτερό σας σχέδιο αποτύχει λίγο. Γιατί αυτό συμβαίνει.






Μηπως γεμίζετε το μέλλον σας με ανησυχία 

Υπάρχει συγκεκριμένος χώρος ανάμεσα στα αυτιά σας. Οι δυστυχισμένοι γεμίζουν τις σκέψεις τους με το τι μπορεί να πάει λάθος αντί με το τι μπορεί να πάει σωστά.

Οι ευτυχισμένοι παίρνουν μια γερή δόση αυταπάτης κι επιτρέπουν στον εαυτό τους να ονειροπολούν σχετικά με το τι θα ήθελαν να τους στείλει η ζωή. 

Οι δυστυχισμένοι γεμίζουν το κεφάλι τους με μόνιμη ανησυχία και φόβο.

Οι ευτυχισμένοι βιώνουν τον φόβο και την ανησυχία αλλά κάνουν μια σημαντική διάκριση μεταξύ του να νιώθουν αυτά τα συναισθήματα με το να τα ζουν. 

Όταν ο φόβος ή η ανησυχία μπουν στο μυαλό ενός ευτυχισμένου ανθρώπου, θα αναρωτηθεί αν μπορεί να κάνει κάτι για να εμποδίσει αυτό τον φόβο ή την ανησυχία να συμβούν και το κάνει. 

Αν δεν υπάρχει, συνειδητοποιεί πως ο φόβος τον περιτριγυρίζει και τον αγνοεί.

κουτσομπολιά και παράπονα

Οι δυστυχισμένοι  χαίρονται να ζουν στο παρελθόν. 

Όσα τους συνέβησαν και οι δυσκολίες της ζωής τους είναι τα θέματα που θέλουν να συζητούν. 

Όταν δεν έχουν τι άλλο να πουν, στρέφονται στις ζωές των άλλων και στο κουτσομπολιο.

Οι ευτυχισμένοι ζουν στο τώρα και ονειρεύονται το μέλλον. 

Νιώθετε τη θετική τους δόνηση από μακριά. Είναι ενθουσιασμένοι με κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουν, νιώθουν ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουν και ονειρεύονται τις δυνατότητες της ζωής.







ΠΗΓΗ: www.awakengr.com