Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΣΩΣΤΑ

 




Οι σεφ βράζουν τα καλαμάρια για περίπου 50-60 δευτερόλεπτα ή τα ζεματίζουν με βραστό νερό. 

Διαφορετικά, το καλαμάρι γίνεται λάστιχο και δεν τρώγεται. 

Αν όμως έχουν παραβράσει,  μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά. 

Έτσι, θα απορροφήσουν το ζωμό, θα μεγαλώσουν και θα γίνουν μαλακά





Μπριζόλα:

Αφού τηγανίσετε μια μπριζόλα μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να την κόψετε σε κομμάτια και να την φάτε. 

Αλλά το ζεστό κρέας περιέχει χυμούς και διατρέχετε τον κίνδυνο να καταναλώσετε υπερβολικά στεγνό, σκληρό κρέας εάν το φάτε πολύ γρήγορα. 

Για να αποφευχθεί αυτό, αφήστε το πιάτο να “ξεκουραστεί” για 5-10 λεπτά μετά το μαγείρεμα.




Ριζότο:

Ο κριτικός φαγητού, Dave Lowry, συνιστά να τρώτε ριζότο με ένα κουτάλι, ξεκινώντας από την άκρη του πιάτου και αργά προς το κέντρο του. 

Θα διατηρήσει το πιάτο πιο ζεστό για περισσότερο. 

Ένα πιρούνι θα κρυώσει το ριζότο γρήγορα.




Ζυμαρικά:

Συνήθως, ρίχνετε στον νεροχύτη όλο το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. 

Αυτό είναι το κύριο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. 

Κρατήστε μισό ποτήρι νερό και προσθέστε το στη σάλτσα. 

Το αλμυρό αμυλούχο νερό θα προσθέσει άρωμα στη σάλτσα, κάνοντας την πιο πυκνή.


Ακτινίδιο:





Η φλούδα του περιέχει μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. 

Εχει 2 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά και 3 φορές περισσότερες ίνες από την σάρκα του. 

Οπότε, είναι καλύτερα να το φάτε με τη φλούδα.




Μπρόκολο:

100 γραμμάρια καλύπτουν την καθημερινή ανάγκη για βιταμίνη C. 

Ωστόσο, αυτή η βιταμίνη καταστρέφεται σε βραστό νερό και το λαχανικό χάνει τη θρεπτική του αξία. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει καλύτερα να το βράσετε στο ατμό.



Κοτόπουλο:

Η υγιεινή διατροφή συμβουλεύει : να αφαιρουμε το δέρμα του κοτόπουλου πριν το μαγειρέψουμε γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που επηρεαζει τη χοληστερόλη Αφαιρέσετε την πέτσα πριν αρχίσετε να τρώτε. 

Όταν μαγειρεύεται το κοτόπουλο, απορροφά ένα μέρος του λίπους από το δέρμα του, κάτι που κάνει το κρέας πιο ζουμερό και αρωματικό.




Baby πατάτες:

Οι baby πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και B6. 

Για να διατηρήσετε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες, μαγειρέψτε και ψήστε τις μαζί με τη φλούδα.


Κόκκινα φασόλια:




Κατά κανόνα, τα κονσερβοποιημένα φασόλια καλύπτονται συνήθως με άλμη. 

Είναι κακό για την υγεία . Αυτή η άλμη περιέχει πολύ νάτριο και άμυλο. Χύστε το υγρό και ξεπλύνετε τα φασόλια.


Πουλερικά:





Το ψητό κοτόπουλο ή η γαλοπούλα μπορούν να ξεραθούν κατά το μαγείρεμα. 

Για να το αποφύγετε αυτό,  μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου ενώ μαγειρεύετε. 

Κάθε φορά που το κάνετε, ο φούρνος χάνει θερμότητα, ο χρόνος μαγειρέματος μεγαλώνει και ως αποτέλεσμα τα πουλερικά ξεραίνονται. 

Επίσης, φροντίστε να αφήσετε το πιάτο να “ξεκουραστεί” για 30-40 λεπτά.

Ζύμη για πίτσα:




Όσοι φτιάχνουν πίτσα τεντώνουν τη ζύμη με τα χέρια τους. 

Δεν είναι για παράσταση – είναι απλώς ο καλύτερος τρόπος για να την κάνετε απαλή και αφράτη. 

Όταν ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη, μπορείτε να διώξετε θύλακες αέρα, αποτρέποντας το φούσκωμα της ζύμης όταν την ψήνετε.





Αν τρωτε μπέικον:

Ισως τυλίγετε γαρίδες, κιμά ή λαχανικά με μπέικον πριν τα μαγειρέψετε. 

Όμως, οι λωρίδες μπέικον μπορούν να μαγειρευτούν άνισα και να καούν μερικώς. 

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε προμαγειρευμένο χοιρινό. 

Ψήστε λωρίδες στο φούρνο σε θερμοκρασία 200 ° C. 

Θα κάνει το μπέικον πιο ελαστικό και ευκολότερο να τυλίξετε άλλα προϊόντα.


ΠΗΓΗ: Enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου