Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΕΛΙΕΣ..ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ..

 










Οι ελιές ειναι πραγματικη ευεργεσια, αν μαλιστα ξερετε να τις φτιαχνετε μονοι σας , στον καιρο τους, τοτε μιλαμε για το κατι αλλο. 

Διαβαστε :

https://kosmaser.wordpress.com/2017/11/16/ 

https://kosmaser.wordpress.com/2019/10/23/ 

https://kosmaser.wordpress.com/2018/11/14/

Προσεξτε: έχουν  την υψηλότερη περιεκτικότητα σε καλα λιπαρά και χαμηλότερη σε υδατάνθρακες. Μόλις πέντε ελιές,  περιέχουν 5 γραμμάρια πρωτεϊνη, 3 γραμμάρια φυτικές ίνες και 6 γραμμάρια λίπος. 








Παράλληλα, μ αυτή την ποσότητα, έχετε καλύψει το 53% της ημερήσιας πρόσληψης νατρίου

Μπορεί να είναι πλούσιες σε λιπαρά, όμως το 75% των λιπαρών αυτών είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα , ευεργετικά για την  καρδιά.

Οι ελιές αποτελούν μια  καλή πηγή σιδήρου, ασβεστίου και χαλκού. Μειώνουν  τις πιθανότητες εμφάνισης αναιμίας, ενώ δυναμώνουν τα οστά και βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς. 

Εχουν βιταμίνες Α και Ε,  καθώς η βιταμίνη Α βοηθά στην όρασή , ενώ η  Ε βελτιώνει την υγεία της καρδιάς. 

Ανάμεσα στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι ελιές, βρίσκονται και οι πολυφαινόλες και συγκεκριμένα η ελαιοευρωπαΐνη, υπεύθυνη για την πικρή της γεύση, και η υδροξυτυροσόλη, που  έχουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για προστασια  από καρδιακές παθήσεις , αλλα και  απο βλάβες στο DNA, που προκαλεί ο καρκίνος. 









Τέλος, επιδρουν και στην αρτηριακή πίεση και στα επίπεδα της χοληστερόλης.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, μειώνουν τη φλεγμονή που συνδέεται με την παχυσαρκία αλλά και την πιθανότητα εμφάνισης αθηροσκλήρωσης,πάθησης που  οδηγει σε υπέρταση και  κίνδυνο εγκεφαλικού . Ακομη αναστέλλουν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης LDL,  που ευθυνεται για τη δημιουργια  της γνωστης¨πλάκας¨.









..ΕΠΟΧΗ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για εικονικότητος





PUBLISHED ON 

 

 

 


Όλα όσα, νομίζουμε ότι γνωρίζουμε και βιώνουμε, είναι μέρος μιας εικονικότητας.

Ο λ α   βρίσκονται στο μυαλό μας.

Όλα όσα νομίζουμε φυσιολογικά μας  σκλαβώνουν Η εικονικότητα μας υπνωτίζει με συνήθειες χιλιάδες λεπτομέρειες της καθημερινότητας που έχουμε εκπαιδευτεί να αγνούμε.

Κανόνες επί κανόνων  που νομίζουμε ότι είναι φυσιολογικό να υπακούομε.

Αποκαλύπτεις τον Εαυτό σου,όταν έχεις αποκηρύξει  και απαλλαγεί από την εικονικότητα  που λανθασμένα πάντα πίστευες ότι ήσουν εσύ.

Ζουμε σ ένα εικονικό κόσμο μας προέκυψε μετά την¨πτώση¨ και μας δόθηκε τόσος όσος μας χρειαζόταν για να καταλάβουμε το σφάλμα μας και να μετανοήσουμε.



Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικότητος




Η διάρκειας 90 λεπτών παράσταση Maria Callas The Hologram Tour, που παρουσιάστηκε σε Βρυξέλλες και Λονδίνο, περιλαμβάνει γνωστές άριες που ερμήνευσε η ντίβα, όπως η La Habanera του Μπιζέ και η Casta Diva του Μπελίνι, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.


 

Μαρία Κάλλας: Ζωή, Τέχνη και Μύθος… | Πεμπτουσία

 

 

 

 

Γι αυτό και το ¨πεπερασμένο¨ των αισθήσεων. Εδω χρειαζομαστε¨οδηγο¨Ας μη ζητάμε  από τυφλούς να μας οδηγήσουν σ αυτό που δεν έχουν οι ίδιοι δει.Κανείς δεν μπορει αυτόν τον πόλεμο  χωρίς ένα πραγματικό οδηγό που θα συμμετέχει μαζί σου στις μάχες.

Μόνον η Αλήθεια μπορεί να σε ελευθερώσει. Αλλά η αλήθεια είναι μια λέξη, που η εικονικότητα δεν  σε αφήνει να καταλάβεις

 

 

alt

 

 

Κι ο Πόντιος Πιλάτος, πολύ μπροστά για την εποχή του, αναρωτιόταν ποιά να ήταν η όντως αλήθεια, αλλά η εικονικότητα της δύναμης του Καίσαρα,κι  ο φόβος,τον ανάγκασε να πάει κόντρα στην πεποίθησή του.για την αθωότητα του Χριστού

Και πάλι η εικονικότητα των διεφθαρμένων απ την εξουσία Φαρισαίων νίκησε 

την μια και μοναδική αλήθεια που ηταν ο Χριστός.

 

 

 

 

alt

 

 

 

Δεν υπάρχουν πολλές αλήθειες, δεν υπάρχει αυτό που λένε, ¨η αλήθεια μου¨ή η αλήθεια του άλλου 

Η εικονικότητα κρύβεται πίσω από λέξεις που χρησιμοποιεί για το δικό της συμφέρον.

Τα χειρότερα τέρατα, εφιάλτες, κολάσεις είναι

δ η μ ι ο υ ρ γ ή μ α τ α  δικά μας.

Ισως θάπρεπε να είμαστε ετοιμοι να καταστρέψουμε,ολα όσα ξέρουμε και στα οποία έχουμε βασιστεί για την άνεσή μας,τόσο καιρό. Αλλωστε ακούσαμε .

¨Ο φιλών την ψυχήν αυτού απολέσει αυτήν και ο μισών την ψυχήν αυτού, εν τω κόσμω τούτω,  εις ζωήν αιώνιον φυλάξει αυτήν ¨

 

Χαιρετε. 

 

 





Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

 













Τελικά.. Αυτό που είμαστε, και μόνο αυτό, έχει κάποια υπολογίσιμη αξία. 

Μια ήρεμη, συνείδηση, αξίζει περισσότερο από οποιαδήποτε φήμη. 

Ισως τελικά ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι η καλή σωματική και πνευματική υγεία,αλλα και η τόσο πολύτιμη ισορροπία αγχους, που χαρίζει την μόνη ευτυχία.

Η ψυχική γαλήνη, φαίνεται να βασίζεται, στη γνώση ότι αυτό που μας κάνει δυστυχισμένους, δεν είναι οι καταστάσεις, αλλά η καλή, ή κακή ερμηνεία μας για γι αυτές

Αρα η ποιότητα της ζωής μας, προσδιορίζεται από το πως  ερμηνεύουμε τις εμπειρίες μας, κι όχι από τις ίδιες τις εμπειρίες.

Ετσι μια καταστροφή,  μπορούμε να την ερμηνεύσουμε σαν προειδοποίηση κάποιας μεγαλύτερης ήττας, που μ αυτό τον τρόπο γλυτώσαμε 

Κεντρικό αξίωμα  θάλεγε κάποιος, στη σχολή του στωικισμού, που έφτασε να γίνει θεμελιώδης έννοια, τόσο στην ψυχοδυναμική όσο και στη γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία…

ειναι η ¨Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία¨.






Απόσπασμα από το βιβλίο «Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία» του Μητροπ. Ναυπάκτου Κεφάλαιο Γ’

Ο Μέγας Αντώνιος μας συνιστά, να καθαρίζουμε την διάνοια. 

Είναι παρατηρημένο ότι, όταν κρατά κανείς τον νου του καθαρό από λογισμούς και διάφορες εικόνες, τότε μπορεί να διατηρεί καθαρά και υγιή την ψυχή του.

Ο άγιος Μάξιμος ο ομολογητής, ευρισκόμενος μέσα στην Ορθόδοξη Παράδοση, μας προτρέπει, να χαλιναγωγήσουμε Το θυμικό της ψυχής, με την αγάπη , το επιθυμητικό,με την  εγκρατεία ,και το λογιστικό , με τη προσευχή.

Η θεραπεία της άρρωστης ψυχής, η ζωοποίηση του απονεκρωμένου νού, ο καθαρισμός της  καρδιας μας δεν γίνονται με λόγια..με συμβουλές ούτε με φάρμακα, αλλά με την ειδική  μέθοδο που διαθέτει η Ορθόδοξη  Εκκλησία, με την εγκράτεια, την αγάπη, την προσευχή και την διαφύλαξη του νου από τις προσβολές του πονηρου δια των λογισμών.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η Ορθόδοξη Παράδοση έχει μεγάλη σημασία για την εποχή μας, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να ελευθερώσει τον άνθρωπο και να τον θεραπεύσει από Το Άγχος Και Την Ανασφάλεια που προέρχονται από τον φόβο του θανατου.

Χαιρετε.

 






Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΦΟΒΑΜΑΙ..ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕς

 

 

 

REPORT THIS ADPRIVACY SETTINGS

 


 

 

 

 

 

 

 

Μανώλης Αναγνωστάκης

Έφυγε από τη ζωή σαν σημερα , ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2005 

Φ ο β ά μ α ι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια  έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι   και μια ωραία πρωία -μεσούντος κάποιου Ιουλίου-βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας 

«δώστε τη χούντα στο λαό».

Φ ο β ά μ α ι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη  τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρούν λεκέδες στη δική σου.

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

 

Φ ο β ά μ α ι τους ανθρώπους που σου κλείναν την πόρτα μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο να καταθέτουν  γαρυφαλα και να δακρύζουν.

Φ ο β ά μ α ι τους ανθρώπους που γέμιζαν τις ταβέρνες και τα σπάζαν στα μπουζούκια κάθε βράδυ και τώρα τα ξανασπάζουν όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη και εχουν και απόψεις.

Φ ο β ά μ α ι τους ανθρώπους που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν και τώρα σε λοιδορούν γιατί, λέει, δεν βαδίζεις ίσιο δρόµο.

Φ ο β ά μ α ι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.

Φέτος φοβήθηκα ακόμη περισσότερο.

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

σ.σ. περασαν τοσα χρονια. Εχει αλλαξει κατι; Ισως. Εχουν πεσει πλεον οι μασκες, κι η αληθεια σου ξεσκιζει την μακαριοτητα.

Καλη μερα.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μανόλης.Αναγνωστάκης


Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ

 


Posted on  

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

Ο Χριστός μας ζητα να τον ¨ομολογούμε¨  μπροστά στους ανθρώπους,διώκτες και αρνητές του ως Σωτήρα και Θεό μας.

Ξέρουμε πως, μέσα στους αιώνες, κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπήρξε θεραπευτης,διδάσκαλος  προφήτης, αναγεννητής . Το σημείο που ενοχλεί τους αρνητές Του είναι ένα και μοναδικό: 

η θεότητά του.Κι αυτό, γιατί η Θεότητα Του αυτή, καθορίζει τα πάντα στη ζωή μας.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

 

 

 

 

 

Εάν δεχθούμε τον Χριστό ,απλώς και μόνον ως ένα ιστορικό πρόσωπο ξεχωριστό και τέλειο, τότε αυτό δεν έχει καμία επίδραση στη ζωή μας.

Εάν όμως Τον αποδεχθούμε και Τον ομολογούμε ως Θεάνθρωπο Θεραπευτη και Σωτήρα μας, τότε αυτό έχει καθοριστική σημασία για τη ζωή μας. Διότι τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε όλα όσα ζητάει από εμάς και να συμμορφώσουμε τη ζωή μας με το θέλημά του.

Ο δρόμος λοιπόν προς την αγιότητα προϋποθέτει όχι μία γενική και αόριστη ομολογία πίστεως, αλλά μία πίστη και ομολογία συγκεκριμένη

Στη συνέχεια ο Χριστός προβάλλει  τη δεύτερη προϋπόθεση Ζητά να Τον αγαπούμε  περισσότερο  από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο.




 

 

 

 

 

Εκείνος, λέει, που αγαπά τον πατέρα  ή τη μητέρα του περισσότερο από έμενα και με αρνείται, για να μη χωρισθεί από τους γονείς του, δεν αξίζει για μένα. 

Κι εκείνος που αγαπά τον γυιό του ή την κόρη  του περισσότερο από έμενα, δεν είναι άξιος να λέγεται μαθητής μου. 

Κι εκείνος που δεν παίρνει την απόφαση να υποστεί ¨σταυρικό θάνατο¨ και δεν έρχεται πίσω μου, αποφασισμένος να ακολουθήσει το παράδειγμά μου, δεν αξίζει για μένα.

Τότε Του αποκρίθηκε ο Πέτρος: 

Κύριε, εμείς αφήσαμε τα πάντα και Σε ακολουθήσαμε. Τι άραγε θα γίνει μ’ εμάς; 

Και ο Χριστός  α π α ν τ ά :

Στην οριστική όχι στον αόριστο, που σημαίνει πως η απάντηση του ισχύει εις το διηνεκές:

Καθένας που άφησε σπίτια ή αδελφούς ή αδελφές ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή παιδιά ή χωράφια για να μη χωρισθεί από εμένα, θα λάβει πολλαπλάσια  σ’ αυτή τη ζωή και θα κληρονομήσει την αιώνια Ζωη.

 

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

 

 

 

 

Μας το ζητάει όχι γιατί έχει ανάγκη από την αγάπη μας, αλλά για το δικό μας συμφέρον. 

Διότι τα συγγενικά πρόσωπα που βρίσκονται μακριά από το δρόμο του Θεού, υπάρχει ο κίνδυνος να μας επηρεάσουν αρνητικά. 

Που ακούστηκε ο γυιός σου επιστήμονας με σπουδές 12 ετών να γίνει μοναχος

Έπειτα υπάρχουν πολλοί ¨Χριστιανοί¨ που έχουν αρρωστημένη προσκόλληση στο παιδι τους .

Διότι όταν μπορέσουμε να αγαπήσουμε τον Χριστό πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, ζούμε, από αυτή τη ζωή ,σ’ έναν άλλο κόσμο στον κόσμο της Βασιλείας του Θεού. 

Όταν έχουμε στραμμένα τα μάτια μας σ’ Εκείνον, καθισταμεθα δωρεοδόχοι των, μυστηριων του Θεού. Μπορούμε να γευθούμε τη γλυκύτητα της παρουσίας του· 

Να ζούμε καθημερινά μια πνευματική ζωή αγιότητος,  χάριτος.

Να απολαμβάνουμε τη λατρεία και την προσευχή ως ύψιστες πνευματικές ηδονές.

Έτσι θα έχουμε μέσα μας βιώματα, που θα συνεπαίρνουν την ύπαρξή μας.

Έτσι θα γίνουμε πολίτες της Βασιλείας Του απ αυτή τη ζωή. 


Χαιρετε