Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΜΙΑ ΣΑΡΔΕΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ





Οι σαρδέλλες είναι ένα δώρο στον άνθρωπο, άσχετα αν ,όπως όλα τα δώρα, εμείς δεν τους δίνουμε την αξία που τους πρέπει.

Ομως μέχρι τώρα τις σαρδέλλες τις ψήναμε με κάθε τρόπο Εγω θα σας προτεινω έναν τρόπο που κάνει το πολύτιμο αυτό ψάρι πιό υγιεινό και το κυριώτερο χωρίς τη βαρειά του μυρωδιά.. Σαρδέλλα κάτι σαν ελαφριά σούπα.

Μην σας σοκάρει είναι απίθανη..










Χρειαζόμαστε:3-5 μεγαλούτσικες σαρδέλλες, φιλεταρισμένες, χωρίς κεφάλι, και κεντρικό κόκκαλο,όσο κι αν σας φανεί παράξενο, το κόκκαλο , οταν μαγειρευεται , βγάζει αυτή τη βαρειά μυρουδιά, που ενοχλεί.








2 μικρά παντζάρια με τα φυλλαράκια τους


1 ή 2 κολοκυθάκια





1ή 2 καρότα






2 πατατες






2-4 φύλλα  σέλινο..






4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο λάδι λεμονι και μισή ξεφλουδισμένη, ντοματούλα  απ αυτές κονσέρβας







Αυτά φτάνουν για 2 μεγάλες μερίδες, που θα χορτάσουν  δύο συναισθηματικά ισορροπημένους ανθρώπους με κοστος οσο δυο σουβλακια .



Οι άλλοι απλά θα προσπεράσουν την ταπεινή φτηνή   κι απόλυτα υγειινή  ελαφριά ας πούμε σουπίτσα, που τρώγεται χωρίς τύψεις, μεσημέρι ή βράδυ...




Πως την κάνουμε..

Αφου πλύνουμε τα λαχανικά ,τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε αποχλωριωμένο νερό για 1-2 ώρες

( επιμένω σ αυτό.. αν δεν έχουμε φίλτρο που αφαιρεί το χλώριο, τότε απλά πλένουμε μόνο τα λαχανικά...διαφορετικά θα απορροφήσουν όλο το χλώριο του νερού, και θα είναι αυτό που λέμε...δώρο...αδωρο.) 

Στη συνεχεια τα κόβουμε και τα βράζουμε στον ατμό ή σε λίγο νεράκι, μέχρι να είναι αρκετά μαλακά  αλλά ζωντανά, συνήθως 12 λεπτά είναι υπεραρκετά, εξαρτάται απο το πόσο μικρά τα έχετε κόψει..


Προσθέτουμε την φιλεταρισμένη σαρδέλλα είναι πολύ απλό να της βγάλετε το κεντρικό κόκκαλο μαζί με το κεφάλι  και 1,5- 2 ποτήρια νερό και διατηρούμε το βρασμό για 10 περίπου λεπτά .

Ρίχνουμε το λαδάκι όταν σερβίρουμε στο πιάτο, ζωντανό δεν το βράζουμε όπως και το λεμόνι αν δε χρησιμοποιήσουμε ντοματα.

Είναι ένα όμορφο, ισορροπημένο, φθηνό, απόλυτα υγειινό πιάτο, μια και περιέχει Ω3 απαραίτητα λιπαρά οξέα μακράς αλυσσίδας άνθρακα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου