Posted on 17/05/2021 by kosmaser
Ο Μακης εχει ουρικό οξύ , και ρωτα τί ειναι οι ¨πουρίνες¨, της διατροφης μας, και γιατι ο γιατρος του μιλησε για μη επαρκη ενυδατωση .
Απλα δεν ξερουμε να πινουμε νερο.
Κατ αρχας..Αυτό Που πρεπει να αντιμετωπίζεται είναι
η ουρικη νοσος και οχι απλα
η ¨τιμη του ουρικου¨.
Ετσι Δεν Πρέπει Να Παίρνουμε Φάρμακα, ακομα κι αν Το Ουρικό Είναι πανω από 8, απλα πινουμε νερο καθαρο χωρις χλωριο γουλια-γουλια
Εξ αλλου σημερα ξερουμε πως :
Το αυξημένο επίπεδο ουρικού στο αίμα , μπορεί να είναι ένδειξη μειωμένου κινδύνου εκδήλωσης Πάρκινσον, σύμφωνα με μελέτη του 2016 στο Neurology.
Η Πάρκινσον εμφανίζεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.
https://kosmaser.wordpress.com/2017/02/03/
Με ακαμψία ή δυσκαμψία των άκρων και του κορμού, βραδυκινησία και διαταραχή της ισορροπίας και του συντονισμού στην κίνηση.
Τα συμπτώματα αρχίζουν σταδιακά, και επιδεινώνονται με τον καιρο.
Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα θεραπεία παρα μονον αντιμετώπιση συμπτωμάτων
Ως φαινεται ,το ουρικό οξύ θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν προστατευτικό ρόλο για τα κύτταρα του εγκεφάλου, και προφανως τα πληττομενα απ την παρκινσον.
Το παραδοξο στην ιστορια ειναι, οτι
χαμηλό επίπεδο ουρικού οξέος , πιθανον να σχετίζεται με ηυξημένο κίνδυνο της νόσου.
Από σχετικες ερευνες προεκυψε, πως άτομα με ουρικο 4,9 (mg/dL). Διετρεχαν μεγαλυτερο κινδυνο αναπτυξης παρκινσον σχεικα μ εκεινους με υψηλότερα επίπεδα
6,3 έως 9,0 mg/dL.
Τα φυσιολογικά επίπεδα ειναι 3,5-7,2 mg/dL.
Οι άνδρες που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα ουρικού οξέος ήταν σχεδόν κατά 40% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν Πάρκινσον από εκείνους με τα χαμηλότερα επίπεδα.
Εννοειται σημαντικο ρολο στο κίνδυνο εκδήλωσης Πάρκινσον, παιζουν η ηλικία, το κάπνισμα και η καφεΐνη.
Συμπερασματικα
τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν θετικες επιπτώσεις για μελλοντικές θεραπείες, καθώς το ουρικο μπορει να αυξηθει εύκολα και ανέξοδα με μια μικρη αλλαγη στη διατροφή, παντα με με προσοχή, επειδή τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος, μπορεί να προκαλέσουν πέτρες στα νεφρά και ουρική αρθρίτιδα.
Παραδοξως στις γυναίκες, φάνηκε να μην υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του ουρικού οξέος και του αν ανέπτυξαν νόσο του Πάρκινσον ή όχι.
Πηγη Iatropedia– medicalnewstoday.com.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου