Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ..ΣΩΣΤΗ ¨Η ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ

 









Τρεις εβδομάδες αφότου πέθανε, ο αδερφός μου Μπίλυ, με ξύπνησε το ξημέρωμα κι άρχισε να μου περιγράφει τι συμβαίνει σ αυτόν στη 

μετά θάνατον ζωή. 


Αρχικά, σκέφτηκα ότι η θλίψη , μ έκανε να φαντάζομαι τη φωνή του. 

Αλλά καθώς άρχισε να μοιράζεται συμπαντικά μυστικά μαζί μου, μυστικά που δεν μπορούσα να αγνοήσω, 

έγινα μαθητής του.


Ο Μπίλυ, μου έμαθε ότι όταν γεννιέται κάποιος, αυτό του προκαλεί κάτι σαν αμνησία. 

Ένα από τα κύρια πράγματα που κάνουμε στον πλανήτη είναι να προσπαθούμε να θυμηθούμε τα πράγματα που ξεχάσαμε. 

Αλλά όταν πεθάνει κάποιος, συνειδητοποιεί ένα σωρό πράγματα που δεν ήξερε όσο ζούσε, όπως:


1. Η ζωή στη γη δεν είναι τιμωρία για  προηγούμενα αμαρτήματά μας. 


Δεν παίζουμε τον ρόλο κάποιου που έκανε κάτι κακό σε κάποια άλλη ζωή και τώρα πληρώνει για αυτό. 

Στ αλήθεια δεν λειτουργεί έτσι, αυτό. Αυτή η ιδέα του οφθαλμού αντί οφθαλμού καρμικής εξίσωσης, δεν είναι η πραγματική συμφωνία.


2. Επιλέγουμε τις συνθήκες της ζωής μας πριν γεννηθούμε για λόγους που αφορούν την ψυχή μας, που είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε όσο είμαστε στη γη. 


Αν καταλαβαίναμε αυτούς τους λόγους, η ζωή θα έχανε λίγη από τη δύναμή της, και αυτή η απώλεια έχει να κάνει λιγάκι με αυτό που λέμε διαφώτιση.


3. Τα πάντα αλλάζουν. 

Όταν πεθαίνουμε, συνειδητοποιούμε πόσο πολύ αλλάζουν. 

Συνειδητοποιούμε επίσης ότι υπάρχουν αιώνια πράγματα, πράγματα που παίρνουμε μαζί μας και αλλάζουν κι αυτά. 

Η Ανατολίτικη ιδέα της Μάγια, ή ψευδαίσθησης τι σημαίνει στ αλήθεια; 

Σημαίνει το προσωρινό.


4. Η ζωή είναι σπουδαία, ακόμα και τα δύσκολα κομμάτια της. 

Και όλοι κάνουμε πράγματα που τα λέμε λάθη. Αλλά αυτά που αποκαλούμε εμείς λάθη, είναι εντάξει. 

Είναι απλά μέρος της γήινης συμφωνίας.






5. Προοριζόμαστε να εμπλακούμε με πολλών ειδών πράγματα στη γη, πράγματα που ίσως να μη βγάζουν νόημα αν τα δούμε από την ανθρώπινη σκοπιά


Γι αυτό, περιμένετε λίγο πριν κρίνετε τον εαυτό σας ή τον συνάνθρωπό σας τόσο αυστηρά. 

Ωστόσο, το να είμαστε απόλυτα μη επικριτικοί όσο είμαστε ζωντανοί είναι κάτι πολύ προχωρημένο. 

Πρέπει να γίνουμε Βούδες για να εξελιχτούμε έτσι.


6. Δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για να τελειώσει κάτι. 

Κάποια τελειώματα είναι πιο ευχάριστα, άλλα όχι τόσο. Όμως δεν είναι μόνο το ποσοστό ευτυχίας που μετράει. Είναι η μουσική του.


7. Η κοινωνία διδάσκει τον περιορισμό. 

Ανεξαρτήτως του τι έχουμε διδαχτεί, οτιδήποτε χρειαστήκαμε ποτέ, είναι ήδη μέσα μας. 

Και το ποιοι πραγματικά είμαστε, είναι πέρα από την αντιληπτική μας ικανότητα. 

Γι αυτό, το να ζούμε στριμωγμένοι μέσα στην ανθρώπινη εμπειρία, μπορεί να είναι οδυνηρό κατά διαστήματα.







8. Στο κέντρο των πάντων υπάρχει μια ενέργεια, ένα πνευματικό αγαθό που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ. 


Πόσο καλά μας κάνει να νιώθουμε η Αγάπη. 

Δεν μπορείτε να φανταστείτε. 

Πραγματικά δεν μπορείτε. 

Δεν γίνεται με τίποτα να βιώσετε την πλήρη δύναμη της ΑΓΑΠΗΣ όσο βρίσκεστε σε αυτόν τον πλανήτη.


9. Ο θάνατος δεν είναι κάτι το τόσο σοβαρό όσο νομίζουμε ότι είναι. 

Στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Αλήθεια, δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο. 

Και το να λέμε αντίο στους ανθρώπους που αγαπάμε δεν είναι τόσο σοβαρό όσο φαίνεται, γιατί θα συναντηθούμε μαζί τους πάλι.






By Annie Kagan on Omtimes


ΛΑΚΕΡΔΑ..ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΣΙ
















Παλαμίδα ή ρείκι, ένα-ενάμισυ κιλό Στην κατάψυξη για μισή ώρα, για να κόβεται ευκολότερα.





Αφαιρούμε κεφάλι και ουρά και κόβουμε το ψάρι σε φέτες 2 πόντων.

Τις τοποθετούμε στο νερό να τις σκεπάζει, για 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια στραγγίζουμε, καθαρίζουμε εντόσθια και μεδούλι με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
Το βάζουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό για 5 ώρες για να φύγει το αίμα. Τοποθετούμε τις φέτες στο στραγγιστήρι, τις αλατίζουμε τοποθετώντας ένα σκεύος από κάτω να μαζεύει τα υγρά το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.




Φτιάχνουμε άλμη . Βυθίζουμε τα κομμάτια του ψαριού στην άλμη και τα αφήνουμε για 30 ώρες.
Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και στρώνουμε στον πάτο ενός δοχείου με καπάκι, από πάνω τοποθετούμε μια στρώση από το ψάρι και συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ καλαμάκια - ψάρι .
Γεμίζουμε ως επάνω με πυρηνέλαιο το ελαιολαδο πλεον ειναι πανακριβο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μετά από απο 24 ωρες μπορούμε να το φάμε ή να το βάλουμε στην κατάψυξη .





Όταν ξεπαγώνουν η απαραμιλλη γεύση παραμένει η ίδια.





Πηγη .Α.Κοντου

ΤΡΩΩ ΣΩΣΤΑ..ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ

 


Posted on  

Αποτέλεσμα εικόνας για βινεγκρετ











Σχετική εικόνα



Μια παλια  ανοιξιάτικη συνταγή , παλια απ το 2009,γίνεται πανέυκολα με τον ατμομάγειρά σε 20-30 λεπτά, είναι χορταστική, νόστιμη, απόλυτα ισορροπημένη, 

40% πρωτεϊνη, 30% υδατάνθρακες, 30% λίπος.






Τα καλαμαράκια  χρειάζονται μόλις 7-10 λεπτά να γίνουν στον ατμό. 

Εξ άλλου Ο Καλυτερος  Τρόπος Να Φάει Κανείς Την Πατάτα ειναι  στον ατμο 

Για το μπροκολο δεν λέω τίποτα είναι γνωστές οι ιδιότητες του 

Φυσικά το εξαιρετικό παρθένο λάδι συμπληρώνει τη γευστική απόλαυση.






Τα καλαμαράκια, τα παίρνουμε έτοιμα καθαρισμένα 

Ετοιμάζουμε τις πατάτες , το μπρόκολο, και τα μυρωδικά στον ατμομάγειρα. 30 λεπτά αρκουν .

Αφού περάσουν 20 λεπτά, ανοιγουμε και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. 

Σ ένα ποτήρι βαζουμε το λάδι λίγο λεμόνι, λίγο μπαλσάμικο, μουστάρδα dijon καυτερή, λίγο νερό, Και τα Ανακατεύουμε Καλά Να Γίνουν Γαλάκτωμα.

Περιχύνουμε τις πατάτες και το μπρόκολο με το λαδολέμονο, και το αφήνουμε για λίγα λεπτα να το απορροφήσει.

Μαζί Με μια Σαλάτα Έχουμε Μια Γευστική Διατροφική Πρόταση, Για Τα Μεσημέρια Του Σαββατοκύριακου.


 
 Αποτέλεσμα εικόνας για βινεγκρετ
cf83ceb1cebbceaccf84ceb1-kosmaser

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Μ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣ

 










1. Μήλο

Ενα μήλο μισή ώρα πριν το γευμα . 

Οι φυτικές ίνες και το νερό που περιέχει χορταινουν κι έτσι τρωτε λιγο  αργότερα.


2. Αβοκάντο

Μισό αβοκάντο βοηθά να χορτάσουμε  και καταπολεμά τη λιγούρα έως και τρεις ώρες μετά, διαβαζουμε στο Nutrition Journal.


3. Όσπρια

Τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. 

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Obesity δείχνει ότι τα θρεπτικά όσπρια εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού για αρκετές ώρες.





4. Καυτερή πιπεριά

Η καψαϊκίνη,  που δίνει στην πιπεριά τη χαρακτηριστική της γεύση, ενεργοποιεί το μεταβολισμό . Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ διαπίστωσαν επίσης πως το ίδιο αυτό συστατικό βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της πείνας και της λιγούρας.


5. Μαύρη σοκολάτα

Είναι το ιδανικό επιδόρπιο, καθώς τα θρεπτικά συστατικά της είναι ωφέλιμα για την καρδιά και τον εγκέφαλο. Σε σύγκριση με τη σοκολάτα γάλακτος, η μαύρη σοκολάτα μας χορταίνει περισσότερο κι έτσι δεν πεινάμε για αρκετή ώρα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nutrition & Diabetes.





6. Αυγό

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι υποστηρίζουν ότι αν ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα αυγό δε θα πεινάσουμε μέχρι το μεσημεριανό μας γεύμα. 

Ο λόγος είναι ότι τα αυγά περιέχουν σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών.



7. Ξηροί καρποί

Είναι το καλύτερο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Μας παρέχουν υγιεινά ακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τρία συστατικά που επιβραδύνουν την πέψη και ρυθμίζουν αποτελεσματικότερα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Η επίδραση αυτή είναι ισχυρότερη όταν οι ξηροί καρποί συνδυάζονται με φρούτα .



ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr