Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΛΑΚΕΡΔΑ..ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΣΙ
















Παλαμίδα ή ρείκι, ένα-ενάμισυ κιλό Στην κατάψυξη για μισή ώρα, για να κόβεται ευκολότερα.





Αφαιρούμε κεφάλι και ουρά και κόβουμε το ψάρι σε φέτες 2 πόντων.

Τις τοποθετούμε στο νερό να τις σκεπάζει, για 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια στραγγίζουμε, καθαρίζουμε εντόσθια και μεδούλι με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
Το βάζουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό για 5 ώρες για να φύγει το αίμα. Τοποθετούμε τις φέτες στο στραγγιστήρι, τις αλατίζουμε τοποθετώντας ένα σκεύος από κάτω να μαζεύει τα υγρά το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.




Φτιάχνουμε άλμη . Βυθίζουμε τα κομμάτια του ψαριού στην άλμη και τα αφήνουμε για 30 ώρες.
Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και στρώνουμε στον πάτο ενός δοχείου με καπάκι, από πάνω τοποθετούμε μια στρώση από το ψάρι και συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ καλαμάκια - ψάρι .
Γεμίζουμε ως επάνω με πυρηνέλαιο το ελαιολαδο πλεον ειναι πανακριβο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μετά από απο 24 ωρες μπορούμε να το φάμε ή να το βάλουμε στην κατάψυξη .





Όταν ξεπαγώνουν η απαραμιλλη γεύση παραμένει η ίδια.





Πηγη .Α.Κοντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου