Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

ΑΥΓΟ..ΠΑΝΑΚΕΙΑ

 














Με μολις 0,20 λεπτα εχετε το οικονομικοτερο και  ευκολότερο πρωτεϊνουχο γευμα.. 

Διαβαστε 10 απίστευτα οφέλη των αυγών.

Πανω απ ολοα ,ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, που συμβάλει στη στήριξη του ανοσου συστήματος και ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδούς. 

Τα παιδιά πρέπει να τρώνε καθημερινα αυγο γιατί η ελλειψη  σεληνιου, επηρεάζει αρνητικά τις λειτουργίες καρδιάς, οστών και των αρθρώσεων.

Ξεχαστε την χοληστερίνη δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό

Και για να εξηγηθουμε..Υπάρχουν τρία πράγματα για τη χοληστερίνη που όλοι γνωρίζουμε: 

α) η υψηλή χοληστερίνη είναι κακό πράγμα, 

β) υπάρχει καλή και κακή χοληστερίνη, 

γ) τα αυγά την ανεβάζουν 


Ενα αυγό περιέχει 212 mg , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αυγά θα αυξήσουν την κακή στο αίμα σας. 

Το συκωτι μας παράγει συνεχώς χοληστερόλη από μόνο του. Είναι σημαντικό λοιπόν να διευκρινιστεί ότι ο οργανισμός μας παίρνει μόλις το 20% της χοληστερόλης που χρειάζεται από τις τροφές, ενώ το υπόλοιπο 80% το συνθέτει μόνος του.





Μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής

Έρευνα του University of Eastern Finland έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. 

Τα ευρήματα μάλιστα υποδεικνύουν ότι η συχνή κατανάλωση αυγών δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν γενετική προδιάθεση να επηρεαστούν περισσότερο λόγω υψηλής χοληστερίνης.




Δίνουν ενέργεια

Ένα καλά βρασμένο αυγό περιέχει πρωτεΐνες και σας κρατα χορτατους για ώρες.

Ένα πρωινό ,για παράδειγμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε υδατάνθρακες έχει αποδειχτεί πως μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα κορεσμού ακόμη και για τρεις και τέσσερις ώρες αργότερα.

Αυτό συμβαίνει γιατί η πρωτεΐνη χρειάζεται χρόνο για να χωνευτεί σε σχέση με τους υδατάνθρακες και για αυτό παρέχει αίσθηση κορεσμού και υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για υγιές δέρμα και μαλλιά, τα μάτια και το συκώτι. Εκτός από τη βιταμίνη B2, τα αυγά είναι περιεχουν  Β5 και Β12.

Μπορεί επίσης να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Τα αυγά ειναι ασπίδα ενάντια στο Αλτσχάιμερ

Όπως αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστόνης,

αλλά και τροφές όπως κοτόπουλο,  φασόλια και ψάρια που περιέχουν  χολίνη μπορούν να βοηθήσουν στο να παραμείνει νέος ο εγκέφαλός μας.

Ατομα που λάμβαναν στο πλαίσιο της διατροφής τους πολλή χολίνη είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης ενώ αντιμετώπιζαν και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στον εγκέφαλο αλλαγές που συνδέονται 

με άνοια.




Μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη

Απ το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας διαπίστωσαν ότι η συστηματική κατανάλωση αυγών μπορεί να μειώσει κατά 30% τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη, ο οποίος σχετίζεται κατά κανόνα με την παχυσαρκία.

Πιο γρήγορα αντανακλαστικά

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας η τυροσίνη που βρίσκεται στα αυγά, βοηθά πολύ σε περιπτώσεις που χρειάζονται άμεσες αντιδράσεις, όπως η οδήγηση ή η λήψη γρήγορων αποφάσεων.

Λιγότερο στρες και άγχος

Τα αυγά γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, αλλα και ασβεστίου, βιταμινών Α και D, θυαμίνης και  ριβοφλαβίνης.

Ουσίες που  έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τη κατάθλιψης.

Λιγότερο βάρος

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα στη Μ. Βρετανία, οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή βασίζεται κατά κύριο λόγο στην πρωτεΐνη, καίνε περίπου 70 θερμίδες περισσότερες την ημέρα που αντιστοιχεί σε απώλεια 3,5 κιλών σε ένα χρόνο.









www.newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου