Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΣΠΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ




 











Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κόκκινα και τα κίτρινα κρεμμύδια





Είναι ευεργετικά για την άμυνα του οργανισμού  Δεν λείπουν από σχεδόν καμία κουζίνα. 

Το κόκκινο και το κίτρινο είναι δύο από τα πιο δημοφιλή είδη που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. 

Και τα δύο έχουν έντονη γεύση και άρωμα, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές μεταξύ τους.

Ο  καθηγητής της Μαγειρικής στο Ινστιτούτο Μαγειρικής Εκπαίδευσης, Jay Weinstein, εξηγεί τις διαφορές ανάμεσα σε κόκκινα και κίτρινα κρεμμύδια, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται το κάθε είδος .


Ο  Weinstein επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες το κόκκινο κρεμμύδι έχει μοναδικά αποτελέσματα.




Η πιο εμφανής διαφορά μεταξύ κόκκινων και κίτρινων κρεμμυδιών είναι το χρώμα τους. 

Τα κόκκινα κρεμμύδια παίρνουν το κοκκινωπό χρώμα τους από τις ανθοκυανίνες, μια ένωση που δίνει μια κόκκινη, μοβ ή μπλε απόχρωση στα βατόμουρα, το κουνουπίδι, τη μελιτζάνα και άλλα.

Οι ανθοκυανίνες έχουν αντι οξειδωτική δράση. 

Εχουν συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία, μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

Όλοι οι τύποι κρεμμυδιών έχουν  οφέλη για την υγεία , αλλά τα κόκκινα έχουν περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες λόγω των ανθοκυανίνων.

Κόκκινα vs κίτρινα κρεμμύδια: 
Ποια να χρησιμοποιήσετε και πότε

Η υπερδύναμη των κόκκινων κρεμμυδιών είναι η γοητεία τους, λέει ο Weinstein. 





Πέρα από τις χρωματικές διαφορές τους, τα κόκκινα και κίτρινα κρεμμύδια έχουν και κάποιες διαφορετικές γαστρονομικές ιδιότητες που κάνουν τα κόκκινα κρεμμύδια να υπερτερούν σε ορισμένα πιάτα.

Επειδή είναι πιο πικάντικα από τα κίτρινα κρεμμύδια όταν είναι ωμά, τα κόκκινα κρεμμύδια προσθέτουν ξεχωριστή γεύση στις σάλτσες, τα σάντουιτς και τις σαλάτες 

Αποκτούν μεταξένια υφή μαρμελάδας όταν ζεσταθούν στη σχάρα ή όταν ψήνονται στο φούρνο. 

Έχει σημασία η σωστή επιλογή κρεμμυδιού;


Για ωμά κρεμμύδια

Τα κόκκινα κρεμμύδια είναι πιο πικάντικα από τα κίτρινα, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κίτρινα κρεμμύδια σε πιάτα όπου θέλετε μια πιο απαλή γεύση. 

Εάν θέλετε το χρώμα των κόκκινων κρεμμυδιών, μπορείτε να μουλιάσετε τα ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια σε κρύο νερό, για περίπου μία ώρα.

Για μαγειρεμένα κρεμμύδια

Τα κόκκινα και κίτρινα κρεμμύδια έχουν παρόμοια γεύση όταν μαγειρεύονται, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλάξ σε πολλές συνταγές. Ωστόσο, τα κόκκινα κρεμμύδια μπορεί να έχουν πιο έντονη γεύση, όταν μαγειρεύονται πολλές ώρες.

Συμπέρασμα

Στις περισσότερες συνταγές μαγειρικής, τα κόκκινα και κίτρινα κρεμμύδια είναι εναλλάξιμα, οπότε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στη διάθεσή σας.

Όμως, αν ψάχνετε για υπέροχο χρώμα, συν τις αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες που το συνοδεύουν, επιλέξτε τα πικάντικα κόκκινα κρεμμύδια για να δημιουργήσετε ένα όμορφο οπτικά και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο.




ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου