Τρίτη 4 Μαΐου 2021

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ...ΓΙΑ ΜΑΣ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΝΤΑ..ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΝΤΑ..ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

 

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των λεγομενων  φυσιολογικών ανθρώπων, συμπεριφέρονται σα να μην πιστεύουν στ’ αλήθεια πως η παρακμή και ο θάνατος τους αφορά πραγματικά.

Τρέχουν, Αγωνίζονται, Δημιουργούν, Πασχίζουν να αποκτήσουν πλούτο, δοξα, ή να διατηρήσουν ό,τι είναι αδύνατο να διατηρηθεί.

Ο καθένας απ αυτους μπορεί να λέει πως ναι, θα πεθάνει κι ωστόσο , να διατηρεί την μυωπική   ικανότητα  να εστιάζεται  σ αυτό που συμβαίνει στο  άμεσο παρον, στο εδώ και τώρα.

Ο ¨θρησκευων¨της λιτότητας , της εγκράτειας  και της αρετής, είναι συνηθέστατα στην  καθημερινή ζωή, εχθρικός, βίαιος, υποκριτής,  άρπαγας και απατεώνας.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΝΤΑ..ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

 

Ενας σωματικά υγιής, που είναι σε θέση να εκπληρώσει τις καθημερινές του ρουτίνες, και που έχει μια καλή συντροφιά και μια ευχάριστη απασχόληση, δεν εχει υπαρξιακά προβλήματα οπως εκείνος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, κοινωνικά, φυσικές καταστροφές κλπ που καθιστούν δυσβάσταχτο το παρόν.

Η ανθρώπινη ιστορία βρίθει παραδειγμάτων πως τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών  οδηγούσαν πάντα τους ανθρώπους.

Όπως ας πουμε ο πυρετόςπου επινοήθηκε για να βοηθήσει  την άμυνα του οργανισμού, μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα και να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Η παρεκτροπή εξ αστοχίας ή εξ υπερβολής δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη για ένα πλήθος λειτουργιών,είναι μάλιστα πολύ πιθανό να είναι σωστή η άποψη πως πίσω από ένα νόσημα.. βρίσκεται πάντα το σφάλμα μιας προσαρμοστικής λειτουργίας.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΝΤΑ..ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

 

Ο Dr. Alan Pegna κι οι συνεργάτες του βρήκαν πωςΈνας 52χρονος Ασθενήςπου είχε υποστεί δύο εγκεφαλικά ,τα οποία προκάλεσαν βλάβες σε κεντρα  που επεξεργάζονταν  οπτικά σήματα,  οπότε δεν μπορούσε να δει, ήταν ικανός να διακρίνει θυμωμένα ή χαρούμενα ανθρώπινα πρόσωπα, μεσω μιας έκτης αίσθησης 

Blind  man sees emotions. 





Η ερμηνεία που δόθηκε ήταν πως ο ασθενής αυτός μπορούσε να διακρίνει μέσω της δεξιάς αμυγδαλής που δεν είχε θιγεί από τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Η αμυγδαλή είναι μια δομή υπάρχει στο δεξί κι αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και εμπλέκεται στην εκδήλωση των συγκινήσεων.

https://ihthielaio.wordpress.com/2019/05/31/





Βρέθηκε λοιπόν,πως ο άνθρωπος αυτός που ήταν ουσιαστικά τυφλός  ήταν ικανός να διακρίνει το συγκινησιακό περιεχόμενο ενός συσπασμένου προσώπου

Τα συναισθήματα μας, μοιάζει να τα καθορίζει ένας άλλος εντός μας. 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΝΤΑ..ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

 

Το όλο πράγμα μοιάζει με έναν   γρίφο. 

Όπως δηλαδή είναι στ’ αλήθεια η ανθρώπινη ψυχολογία. Σαν σκύλος που κυνηγάει την ουρά του ενώ το σημαντικό για την ψυχική υγεία είναι  ο βαθμός της ευταξίας που πετυχαίνει στο συνειδητό επίπεδο το άτομο, αυτό εξαρτάται κυρίως από ασυνείδητες διεργασίες.


Χαιρετε.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΝΤΑ..ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου