Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

ΑΥΓΟ..ΠΑΝΑΚΕΙΑ

 














Με μολις 0,20 λεπτα εχετε το οικονομικοτερο και  ευκολότερο πρωτεϊνουχο γευμα.. 

Διαβαστε 10 απίστευτα οφέλη των αυγών.

Πανω απ ολοα ,ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, που συμβάλει στη στήριξη του ανοσου συστήματος και ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδούς. 

Τα παιδιά πρέπει να τρώνε καθημερινα αυγο γιατί η ελλειψη  σεληνιου, επηρεάζει αρνητικά τις λειτουργίες καρδιάς, οστών και των αρθρώσεων.

Ξεχαστε την χοληστερίνη δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό

Και για να εξηγηθουμε..Υπάρχουν τρία πράγματα για τη χοληστερίνη που όλοι γνωρίζουμε: 

α) η υψηλή χοληστερίνη είναι κακό πράγμα, 

β) υπάρχει καλή και κακή χοληστερίνη, 

γ) τα αυγά την ανεβάζουν 


Ενα αυγό περιέχει 212 mg , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αυγά θα αυξήσουν την κακή στο αίμα σας. 

Το συκωτι μας παράγει συνεχώς χοληστερόλη από μόνο του. Είναι σημαντικό λοιπόν να διευκρινιστεί ότι ο οργανισμός μας παίρνει μόλις το 20% της χοληστερόλης που χρειάζεται από τις τροφές, ενώ το υπόλοιπο 80% το συνθέτει μόνος του.





Μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής

Έρευνα του University of Eastern Finland έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. 

Τα ευρήματα μάλιστα υποδεικνύουν ότι η συχνή κατανάλωση αυγών δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν γενετική προδιάθεση να επηρεαστούν περισσότερο λόγω υψηλής χοληστερίνης.




Δίνουν ενέργεια

Ένα καλά βρασμένο αυγό περιέχει πρωτεΐνες και σας κρατα χορτατους για ώρες.

Ένα πρωινό ,για παράδειγμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε υδατάνθρακες έχει αποδειχτεί πως μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα κορεσμού ακόμη και για τρεις και τέσσερις ώρες αργότερα.

Αυτό συμβαίνει γιατί η πρωτεΐνη χρειάζεται χρόνο για να χωνευτεί σε σχέση με τους υδατάνθρακες και για αυτό παρέχει αίσθηση κορεσμού και υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για υγιές δέρμα και μαλλιά, τα μάτια και το συκώτι. Εκτός από τη βιταμίνη B2, τα αυγά είναι περιεχουν  Β5 και Β12.

Μπορεί επίσης να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Τα αυγά ειναι ασπίδα ενάντια στο Αλτσχάιμερ

Όπως αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστόνης,

αλλά και τροφές όπως κοτόπουλο,  φασόλια και ψάρια που περιέχουν  χολίνη μπορούν να βοηθήσουν στο να παραμείνει νέος ο εγκέφαλός μας.

Ατομα που λάμβαναν στο πλαίσιο της διατροφής τους πολλή χολίνη είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης ενώ αντιμετώπιζαν και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στον εγκέφαλο αλλαγές που συνδέονται 

με άνοια.




Μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη

Απ το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας διαπίστωσαν ότι η συστηματική κατανάλωση αυγών μπορεί να μειώσει κατά 30% τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη, ο οποίος σχετίζεται κατά κανόνα με την παχυσαρκία.

Πιο γρήγορα αντανακλαστικά

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας η τυροσίνη που βρίσκεται στα αυγά, βοηθά πολύ σε περιπτώσεις που χρειάζονται άμεσες αντιδράσεις, όπως η οδήγηση ή η λήψη γρήγορων αποφάσεων.

Λιγότερο στρες και άγχος

Τα αυγά γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, αλλα και ασβεστίου, βιταμινών Α και D, θυαμίνης και  ριβοφλαβίνης.

Ουσίες που  έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τη κατάθλιψης.

Λιγότερο βάρος

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα στη Μ. Βρετανία, οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή βασίζεται κατά κύριο λόγο στην πρωτεΐνη, καίνε περίπου 70 θερμίδες περισσότερες την ημέρα που αντιστοιχεί σε απώλεια 3,5 κιλών σε ένα χρόνο.









www.newsitamea.gr

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ..















Βρετανοί ερευνητές, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που περπατούσαν με αργό ρυθμό ,είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, καρκίνο ή άλλες αιτίες μέσα σε μια δεκαετία. 

Ως εκ τούτου, πρότειναν  να περπατάμε πιο γρήγορα , κατι που θα μπορούσε στην πραγματικότητα να μας βοηθήσει ν αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής μας.

Ο Δρ Jonathan Goldney, από το Πανεπιστήμιο του Leicester, δήλωσε:

Ο τρόπος που περπατάτε, είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σας. Ενθαρρύνουμε τους περιπατητές να επιταχύνουν το ρυθμό τους όπου είναι δυνατόν, καθώς αυτό μπορεί απλώς να βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής τους. 

Οι γιατροί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ρωτούν τους ασθενείς τους πόσο γρήγορα περπατούν, καθώς αποδεικνύεται ότι αυτό μπορεί να τους πει πολλά για τον κίνδυνο θανάτου τους, γεγονός που μπορεί να καθοδηγήσει τη χρήση στρατηγικών για την πρόληψη του πρόωρου θανάτου και των ασθενειών.





Έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο περπατά κανείς, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου -ακόμη και αν περπατά λιγότερα από 5.000 βήματα την ημέρα. 

Η τελευταία μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό 

Progress in Cardiovascular Diseases της Elsevier, 

κατέγραψε στοιχεία από 391.652 Βρετανούς ηλικίας 38 έως 73 ετών. Τους ρώτησαν πόσο γρήγορα περπατούν 

- από αργά έως γρήγορα - 

και τους παρακολούθησαν για 12 χρόνια κατά μέσο όρο για να δουν πώς αυτό επηρέασε τον κίνδυνο θανάτου τους. 

22.413 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης.

Όσοι περπατούσαν πιο γρήγορα είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, με τις μεγαλύτερες βελτιώσεις να παρατηρούνται στους κινδύνους καρδιακών παθήσεων και άλλων αιτιών. 

Ο ειδικός εξήγησε: 

Απ' όσο γνωρίζουμε, η σύγκριση μεταξύ του κινδύνου θανάτου από καρκίνο, καρδιαγγειακά και άλλες αιτίες από διαφορετικά επίπεδα ρυθμού βαδίσματος δεν έχει συγκριθεί ποτέ στο παρελθόν. 

Ενώ παρατηρήσαμε μειώσεις και στις τρεις αιτίες θανάτου σε γρήγορους ή μέτριους περιπατητές, η μεγαλύτερη μείωση εντοπίστηκε σε ηλικιωμένους συμμετέχοντες που πέρασαν από άλλες αιτίες θανάτου.

Πάντως, το περπάτημα είναι απλό, δωρεάν και ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να γίνει κανείς πιο δραστήριος, να χάσει βάρος και να γίνει πιο υγιής. 




Αν και συχνά παραβλέπεται ως μορφή άσκησης, το γρήγορο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αναπτύξει αντοχή, να κάψει τις περιττές θερμίδες και να κάνει την καρδιά του πιο υγιή.

Μάλιστα, δεν χρειάζεται να περπατάμε για ώρες. 

Με έναν μόνο ζωηρό δεκάλεπτο καθημερινό περίπατο, θα έχουμε πολλά οφέλη για την υγεία όπως συνιστάται στις κατευθυντήριες γραμμές για τη σωματική δραστηριότητα για ενήλικες ηλικίας 19 έως 64 ετών.




Ο «ζωηρός περίπατος» είναι λίγο πιο γρήγορος από έναν περίπατο.

Μερικοί τρόποι για να εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινή σου ρουτίνα είναι:

Να περπατάς για να πας στη δουλειά  Να επισκέπτεσαι με τα πόδια τα καταστήματα 

Να χρησιμοποιείς σκάλες αντί για το ασανσέρ

Να αφήνεις το αυτοκίνητο όταν πρόκειται για σύντομες μετακινήσεις 

Να πηγαίνεις με τα πόδια τα παιδιά στο σχολείο 

Να περπατάς τακτικά με φίλους.





Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ..

 









Και να που έρχεται το δεύτερο παιδί,  και ξαφνικά παύει να δικαιούται τον τίτλο του παιδιού,ο πρωτοτοκος,  γιατί πια θα είναι ο μεγάλος. 

Ο μεγάλος που οφείλει να μοιράζεται, να παραχωρεί, να δίνει το καλό παράδειγμα, να φροντίζει να είναι οδηγός και καθοδηγητής για το νέο μέλος της οικογένειας. 

Τα πρωτότοκα έχουν κάτι από αδέλφια και κάτι από γονείς, παίρνουν τον τίτλο τους καμιά φορά και τον χειρίζονται σπασμωδικά, μα με τεράστια ευθύνη που δεν αντιλαμβάνονται καν μέχρι να μεγαλώσουν. 

Και τα καταφέρνουν, γιατί αυτό μόνο έχουν μάθει να κάνουν.

Κι όταν είναι το παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή, φοβούνται μήπως αυτός τους ο τίτλος τα βάλει και πάλι σε ένα βάθρο. 

Κάθε φορά που ένα 

η αδερφη σου ποτέ δεν ακούγεται 






Ένας κρίκος της αδελφικής αλυσίδας ραγίζει και είναι ευθύνη του μεγάλου, του πρωτότοκου να τον επαναφέρει.

Αγαπάνε πολύ αυτά τα παιδιά, μπορεί να μην το δείξουν με τον συνηθισμένο τρόπο, 

μπορεί να μη σ’ αγκαλιάσουν όπως θα ήθελες, γιατί έχουν μάθει να είναι συγκρατημένα. 

Ακόμα κι αν θεωρούνται από πολλούς αντιδραστικά και ανυπόμονα, πίσω απ’ αυτήν την εικόνα κρύβεται μια διαρκής προσπάθεια ελέγχου της συμπεριφοράς τους.





Μέσα τους πάντα θα κρύβεται ο φόβος της απογοήτευσης, που με τη σειρά του θα δίνει θέση σε ένα μεγάλο θέλω για να είναι οι γονείς τους περήφανοι για κείνα.

Βιάζονται να μεγαλώσουν, γιατί είναι ήδη μεγάλα στο μυαλό τους, 

χάνουν κάτι από την παιδικότητα τους, για να τη χαρίσουν αργότερα στ αδέρφια τους

που θα κερδίζουν πάντα πιο εύκολα αυτό που διεκδίκησαν οι προηγούμενοι.

Μα ονειρεύονται, κι ονειρεύονται πολύ, ζωγραφίζουν, χορεύουν, μιλάνε και μετά σωπαίνουν 

γιατί φοβήθηκαν μήπως είπαν πολλά, μέχρι να φουντώσουν και να πουν όσα ποτέ δε φαντάστηκες ότι θα μπορούσες να ακούσεις.

Μπορεί να μη φόρεσαν ποτέ ζακέτα, μα θα φωνάξουν στο μικρότερο αδερφό να πάρει μια μαζί του για να μην κρυώσει. 

Ερωτεύονται πάντα βαθιά και μοναχικά και κρατούν ένα θα τα καταφέρω ανάμεσα στα δόντια τους.

Και ξέρεις κάτι; Με κάποιον περίεργο τρόπο, πάντα τα καταφέρνουν….



ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ.







Οσπρια : Μπορούν να γίνουν ασπίδα προστασίας για άτομα 

που νόσησαν απο κακοήθεια.

Τα ψιλά ταπεινα φασόλια μπορούν να γίνουν διατροφικός σύμμαχος αυτων που νόσησαν απο  καρκίνο του παχέος εντέρου, μας πληροφορει μελέτη του Αντικαρκινικου Κέντρου “MD Anderson Cancer Center” 

του Πανεπιστημίου του Τέξας

Η κατανάλωση του διαδεδομένου αυτου οσπρίου μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο  πεπτικό σύστημα ρυθμίζοντας δείκτες που σχετίζονται με παχυσαρκία και νόσο.

Η δημοσίευση στο eBioMedicine αφορά τα ευρήματα της κλινικής δοκιμής “BE GONE”, μιας τυχαιοποιημένης διασταυρούμενης μελέτης διατροφικής παρέμβασης, που εξητασε την επίδραση προσθήκης  ψιλών φασολιών στο διατροφικο προγραμμα και κατ επεκτασιν στο εντερικό μικροβίωμα υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων με ιστορικό πολυπόδων ή καρκίνου του παχέος εντέρου.

Συγκεκριμένα, ενα πιατο φασόλια την ημέρα μαζι με τα κανονικά τους γεύματα, συνδέθηκε με θετικές αλλαγές στο μικροβίωμα, 


https://kosmaser.wordpress.com/2012/10/04/




την αύξηση δηλαδή 

της α -ποικιλομορφίας 

alpha-diversity 

ή απλώς των ωφέλιμων βακτηριδιων Faecalibacterium, Eubacterium και Bifidobacterium

και μείωση των παθογόνων ή ευκαιριακών βακτηριδιων. 

Πρόκειται για μεταβολές που σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου και τη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων.


Η παρατήρηση αλλαγών στην ποικιλομορφία του μικροβιώματος παρεμβαίνοντας αποκλειστικά στη διατροφή είναι σπάνια 

και η παρούσα μελέτη υπογραμμίζει την ικανότητα ενός διαθέσιμου  τροφίμου – πρεβιοτικού να επιφέρει τέτοιες αλλαγές, δήλωσε η  Carrie Daniel-MacDougall, Ph.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Κατά τη διάρκεια οκτώ εβδομάδων, υπήρξε βελτίωση στην υγεία του εντέρου των συμμετεχόντων, που χαρακτηρίστηκε από αύξηση των ωφέλιμων βακτηριδιων έναντι των επιβλαβών.





Παχυσαρκία, 

φτωχή σε σωστά θρεπτικά στοιχεία διατροφή και 

γαστρεντερικά προβλήματα 

είναι βασικές αιτίες ανισορροπίας στους μικροβιακούς πληθυσμούς που αποικούν στο έντερο, με συνέπεια την πυροδότηση φλεγμονής που επηρεάζει την επιβίωση των ογκολογικών ασθενών.

Επιπλέον, το αρρύθμιστο εντερικό μικροβίωμα μπορεί να μπλοκάρει τις προσπάθειες πρόληψης των καρδιαγγειακών και (επαν)εμφάνισης κακοήθειας σε άτομα που υποβλήθηκαν στην αφαίρεση πολύποδα ή ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αντικαρκινική θεραπεία.

Σύμφωνα με τη Δρ Daniel-MacDougall, 

τις προστατευτικές ιδιότητες των φασολιών εξασφαλίζουν 

οι άφθονες ευεργετικές για το έντερο φυτικές ίνες, 

τα αμινοξέα και άλλα μικροθρεπτικά που περιέχουν, 

τα οποία υποστηρίζουν τους ωφέλιμους πληθυσμούς μικροβίων και κατ’ επέκταση 

το ανοσοποιητικό και τον έλεγχο της φλεγμονής.

Τα φασολια ειναι μια φθηνή διατροφική επιλογή, αλλα αποφεύγονται λόγω γαστρεντερικών παρενεργειών, αερια δυσφορια ,

οι οποίες όμως μπορούν να μετριαστούν με  σωστή προετοιμασία και συνεπή κατανάλωση. 

Παντα με  επικοινωνία με γιατρό, δεδομένων πιθανών συνεπειών χωρίς κατάλληλη καθοδήγηση.

Περαιτέρω μελέτες χρειαζονται προκειμένου να καθοριστεί 

πώς οι διαιτητικές αλλαγές μπορούν να αξιοποιηθούν ως εργαλείο για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου 






Η δοκιμή “BE GONE”

Στην τυχαιοποιημένη δοκιμή 

BE GONE διάρκειας οκτώ εβδομάδων συμμετείχαν 48 άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών στο 

φάσμα της παχυσαρκίας σύμφωνα με τον δείκτη μάζας σώματος  ή την περίμετρο μέσης και είχαν ιστορικό  καρκίνου παχέος εντέρου (75%) και ηυξημένο κίνδυνο της νόσου, προκαρκινικούς πολύποδες παχέος εντέρου ή ορθού που ανιχνεύθηκαν κατά την κολονοσκόπηση.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να ακολουθήσουν την κανονική τους διατροφή ή να συμπεριλάβουν στα καθημερινά -ελεύθερα με παρακολούθηση και παρέμβαση διατροφολόγου- γεύματα 

ένα πιατο ψιλά φασόλια .




Ανά τέσσερις εβδομάδες, οι συμμετέχοντες παρείχαν δείγματα κοπράνων και αίματος νηστείας για την αξιολόγηση των μεταβολών στο μικροβίωμα του εντέρου, καθώς και των μεταβολιτών και δεικτών του ξενιστή. Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές παρενέργειες.









Τα φασόλια δεν φάνηκαν να προκαλούν φλεγμονή στο έντερο ή να επηρεάζουν σοβαρά τις συνήθειες του εντέρου, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τους επιζώντες και τους ασθενείς με καρκίνο παχέος εντέρου.

Ωστόσο, μόλις οι συμμετέχοντες διέκοψαν την κατανάλωσή τους, οι θετικές επιδράσεις εξασθένησαν γρήγορα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εκπαίδευσης των ασθενών για τη διατήρηση των  υγιεινών συνηθειών




 

ygeiamou.gr

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΣΠΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ




 











Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κόκκινα και τα κίτρινα κρεμμύδια





Είναι ευεργετικά για την άμυνα του οργανισμού  Δεν λείπουν από σχεδόν καμία κουζίνα. 

Το κόκκινο και το κίτρινο είναι δύο από τα πιο δημοφιλή είδη που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. 

Και τα δύο έχουν έντονη γεύση και άρωμα, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές μεταξύ τους.

Ο  καθηγητής της Μαγειρικής στο Ινστιτούτο Μαγειρικής Εκπαίδευσης, Jay Weinstein, εξηγεί τις διαφορές ανάμεσα σε κόκκινα και κίτρινα κρεμμύδια, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται το κάθε είδος .


Ο  Weinstein επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες το κόκκινο κρεμμύδι έχει μοναδικά αποτελέσματα.




Η πιο εμφανής διαφορά μεταξύ κόκκινων και κίτρινων κρεμμυδιών είναι το χρώμα τους. 

Τα κόκκινα κρεμμύδια παίρνουν το κοκκινωπό χρώμα τους από τις ανθοκυανίνες, μια ένωση που δίνει μια κόκκινη, μοβ ή μπλε απόχρωση στα βατόμουρα, το κουνουπίδι, τη μελιτζάνα και άλλα.

Οι ανθοκυανίνες έχουν αντι οξειδωτική δράση. 

Εχουν συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία, μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

Όλοι οι τύποι κρεμμυδιών έχουν  οφέλη για την υγεία , αλλά τα κόκκινα έχουν περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες λόγω των ανθοκυανίνων.

Κόκκινα vs κίτρινα κρεμμύδια: 
Ποια να χρησιμοποιήσετε και πότε

Η υπερδύναμη των κόκκινων κρεμμυδιών είναι η γοητεία τους, λέει ο Weinstein. 





Πέρα από τις χρωματικές διαφορές τους, τα κόκκινα και κίτρινα κρεμμύδια έχουν και κάποιες διαφορετικές γαστρονομικές ιδιότητες που κάνουν τα κόκκινα κρεμμύδια να υπερτερούν σε ορισμένα πιάτα.

Επειδή είναι πιο πικάντικα από τα κίτρινα κρεμμύδια όταν είναι ωμά, τα κόκκινα κρεμμύδια προσθέτουν ξεχωριστή γεύση στις σάλτσες, τα σάντουιτς και τις σαλάτες 

Αποκτούν μεταξένια υφή μαρμελάδας όταν ζεσταθούν στη σχάρα ή όταν ψήνονται στο φούρνο. 

Έχει σημασία η σωστή επιλογή κρεμμυδιού;


Για ωμά κρεμμύδια

Τα κόκκινα κρεμμύδια είναι πιο πικάντικα από τα κίτρινα, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κίτρινα κρεμμύδια σε πιάτα όπου θέλετε μια πιο απαλή γεύση. 

Εάν θέλετε το χρώμα των κόκκινων κρεμμυδιών, μπορείτε να μουλιάσετε τα ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια σε κρύο νερό, για περίπου μία ώρα.

Για μαγειρεμένα κρεμμύδια

Τα κόκκινα και κίτρινα κρεμμύδια έχουν παρόμοια γεύση όταν μαγειρεύονται, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλάξ σε πολλές συνταγές. Ωστόσο, τα κόκκινα κρεμμύδια μπορεί να έχουν πιο έντονη γεύση, όταν μαγειρεύονται πολλές ώρες.

Συμπέρασμα

Στις περισσότερες συνταγές μαγειρικής, τα κόκκινα και κίτρινα κρεμμύδια είναι εναλλάξιμα, οπότε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στη διάθεσή σας.

Όμως, αν ψάχνετε για υπέροχο χρώμα, συν τις αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες που το συνοδεύουν, επιλέξτε τα πικάντικα κόκκινα κρεμμύδια για να δημιουργήσετε ένα όμορφο οπτικά και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο.




ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr