Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ..




 Καλαμάρι:

Στην κλασική συνταγή, οι σεφ βράζουν τα καλαμάρια για περίπου 50-60 δευτερόλεπτα ή τα ζεματίζουν με βραστό νερό. 

Διαφορετικά, το καλαμάρι γίνεται λάστιχο και δεν τρώγεται. 

Αν όμως τα έχετε παραβράσει, συνεχίστε να τα μαγειρεύετε για 30-40 λεπτά. 

Έτσι, θα απορροφήσουν το ζωμό, θα μεγαλώσουν και θα γίνουν μαλακά.



 




Μπριζόλα:

Αν τηγανίσετε μια μπριζόλα μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να την κόψετε σε κομμάτια και να την φάτε. 

Αλλά το ζεστό κρέας περιέχει χυμούς και διατρέχετε τον κίνδυνο να καταναλώσετε στεγνό, σκληρό κρέας εάν το φάτε πολύ γρήγορα. 

Γι αυτο, αφήστε το  να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά μετά το μαγείρεμα.







Λάθος στο μαγείρεμα – Ριζότο:

Ο κριτικός φαγητού, Dave Lowry, συνιστά να τρώτε ριζότο μ ένα κουτάλι, ξεκινώντας από την άκρη του πιάτου και αργά προς το κέντρο του. 

Θα διατηρήσει το πιάτο πιο ζεστό για περισσότερο. 

Ένα πιρούνι θα κρυώσει το ριζότο γρήγορα.



 

Ζυμαρικά:


Συνήθως, ρίχνετε στον νεροχύτη όλο το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. 

Αυτό είναι το κύριο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. 

Κρατήστε μισό ποτήρι νερό και προσθέστε το στη σάλτσα.  

Το αλμυρό αμυλούχο νερό θα προσθέσει άρωμα στη σάλτσα, κάνοντας την πιο πυκνή.






Ακτινίδιο:


Η φλούδα του περιέχει μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. 

Εχει 2 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά και 3 φορές περισσότερες ίνες από την σάρκα του. 

Οπότε, είναι καλύτερα να το φάτε με τη φλούδα.



Μπρόκολο:

100 γραμμάρια καλύπτουν την καθημερινή ανάγκη για βιταμίνη C. Ωστόσο, η βιταμίνη καταστρέφεται σε βραστό νερό και το λαχανικό χάνει τη θρεπτική του αξία. 

Καλύτερα να το βράσετε στο ατμό.




Κοτόπουλο:


Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής συμβουλεύουν να αφαιρέσετε το δέρμα του κοτόπουλου πριν το μαγειρέψετε γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Προκειμένου να διατηρηθεί η γεύση του, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε την πέτσα αμέσως πριν αρχίσετε να τρώτε. Όταν μαγειρεύεται το κοτόπουλο, απορροφά ένα μέρος του λίπους από το δέρμα του, κάτι που κάνει το κρέας πιο ζουμερό και αρωματικό.




Baby πατάτες:

Οι baby πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και B6. Για να διατηρήσετε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες, μαγειρέψτε και ψήστε τις μαζί με τη φλούδα.


Κόκκινα φασόλια:

Κατά κανόνα, τα κονσερβοποιημένα φασόλια που διατηρούνται στο δικό τους ζουμί καλύπτονται συνήθως με άλμη. Όχι μόνο δεν φαίνεται ελκυστικό, αλλά είναι επίσης κακό για την υγεία σας. Αυτή η άλμη περιέχει πολύ νάτριο και άμυλο. Για να το αποφύγετε, χύστε το υγρό και ξεπλύνετε τα φασόλια.




Πουλερικά:

Το ψητό κοτόπουλο ή η γαλοπούλα μπορούν να ξεραθούν κατά το μαγείρεμα. Για να το αποφύγετε αυτό, προσπαθήστε να μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου ενώ μαγειρεύετε. Κάθε φορά που το κάνετε, ο φούρνος χάνει θερμότητα, ο χρόνος μαγειρέματος μεγαλώνει και ως αποτέλεσμα τα πουλερικά ξεραίνονται. Επίσης, φροντίστε να αφήσετε το πιάτο να “ξεκουραστεί” για 30-40 λεπτά.




ΠΗΓΗ: Enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου