Τρίτη 7 Μαΐου 2024

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ..






Αποφεύγετε τους υδατάνθρακες  διότι πιστεύετε ότι είναι υπεύθυνοι για όλα τα κακά της διατροφής;

Η δρ. Christine Nguyen, οικογενειακή γιατρός στην Mayo Clinic, λέει ότι δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες κακοί και πως υπάρχουν πολλές τροφές με καλούς υδατάνθρακες.

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως  τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι απαραίτητα , βοηθώντας την πέψη, μειώνοντας τηχοληστερόλη και τον κίνδυνο ασθενειών.

Όσον αφορά τις επιλογές , μπορεί να υπάρχουν πολλά να διαλέξετε. Απλά να επιλέξετε προσεκτικά:

Ιδανικά, πρέπει να διαλέγουμε οχι επεξεργασμένους υδατάνθρακες ή  τους λεγόμενους λευκούς υδατάνθρακες.


Οι υδατάνθρακες εξ αλλου είναι πηγή ενέργειας, αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Οι απλοί , που βρίσκονται σε εξαιρετικά επεξεργασμένα σνακ με ζάχαρη, για παράδειγμα, θεωρούνται κακοί υδατάνθρακες, επειδή μπορούν να οδηγήσουν σε γρήγορες αυξήσεις του ζαχάρου στο αίμα και παρέχουν κενές θερμίδες.

Οι σύνθετοι τωρα , που βρίσκονται στα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά, θεωρούνται καλοί και είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιεινή διατροφή.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως  περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, που μπορεί να μην λαμβάνουμε από άλλες πηγές. 

Μπορούν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του γεύματός μας, για να το κάνουν χορταστικό και θρεπτικό

Επιλέξετε καλούς υδατάνθρακες στη θέση των επεξεργασμένων. Δοκιμάστε τροφές με φυτικές ίνες, όπως η κινόα,  μπρόκολο,  καρότα και  φρέσκα φρούτα, όπως μήλα 

Οι φυτικές ίνες είναι ωφέλιμες όχι μόνο για την υγεία του εντέρου, αλλά και για τη   χοληστερόλης, την μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών, τη βελτίωση των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.



ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου