Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025

ΑΥΓΟ..ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ..ΥΓΕΙΑ


















 



Η κατανάλωση αυγών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης Αλτσχάιμερ κατά 47%.

Τα αυγά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τον εγκέφαλο :

Χολίνη, βιταμίνη Β12, λουτεΐνη
και ωμέγα-3 λιπαρα οξέα

Ολα αυτά βοηθουν στη μείωση της φλεγμονής, την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων και την επιβράδυνση της γνωστικής μείωσης






Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη διατήρηση της ακετυλοχολίνης και ενισχύουν τα επίπεδα της

Η ακετυλοχολίνη ειναι νευροδιαβιβαστής απαραίτητος για τη μνήμη και τη μάθηση.





Οι άνθρωποι που έτρωγαν αυγά καθημερινα είχαν καλύτερη απόδοση σε τεστ μνήμης, προσοχής και συνολικές γνωστικές αξιολογήσεις. Επίσης έδειξαν λιγότερη συρρίκνωση εγκεφάλου και πιο αργή μείωση της ψυχικής οξύτητας σε σύγκριση με εκείνους που δεν καταναλώνουν αυγά.




Η χολίνη, άφθονη στους κρόκους αυγών, ειναι ιδιαίτερα σημαντική. Βοηθά στη μείωση της ομοκυστεΐνης μιας επιβλαβους ένωσης που συνδέεται με εκφύλιση του εγκεφάλου.






Σε συνδυασμό με την αντιοξειδωτική προστασία της λουτεΐνης, τα αυγά γίνονται ένα αγαπημένο πρωινό· και λειτουργούν ως φυσική ασπίδα για τον εγκέφαλο.
Είτε βραστά, ομελέτα, ποσέ ή τηγανητα , η προσθήκη αυγών στη διατροφή μπορεί να είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να υποστηρίξετε τη δια βίου υγεία του εγκεφάλου.
Το μυαλό μας αξίζει διαύγεια, δύναμη και προστασία - και μερικές φορές, ξεκινάει με ...ένα αυγό.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου