Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Η ΚΛΩΘΩ, Η ΛΑΧΕΣΗ, ΚΑΙ Η ΑΤΡΟΠΟΣ..ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τρείς μοίρες .



Εγιναν κι οι Εκλογες και ο καθε κατεργαρης στον παγκο του που θελει η λαϊκη θυμοσοφια.

Λεει ο αλλος : Ηταν το πεπρωμενο του αλεξη κακο. Πεπρωμενο μια λεξη που μας θυμιζει τις μοιρες των προγονων μας που χαρακτήριζαν τη ζωή των ανθρώπων με τις τρείς μοίρες .

Η πρώτη η Κλωθώ, ηταν αυτή που οταν γεννιόταν ένα μωρό έρχονταν με τις δύο άλλες αδελφές της τη Λάχεση και την Ατροπο, να του προκαθορίσουνε τη ζωή.

Η Κλωθώ, κρατούσε στο χέρι της την ρόκα και το αδράχτι . 

Ηλακάτη και άτρακτο στη σωστή γλώσσα, και του προκαθοριζε την συμπεριφορά.Τώρα πώς γίνεται και οι αρχαίοι  γνώριζαν την διπλή έλικα του DNA, που αποκρυπτογραφήθηκε  στις μέρες μας απ τους James D. Watson  και Francis Crick,είναι ένας μύθος που θα πούμε μιαν άλλη φορά.

Πάντως η Κλωθώ σίγουρα καθόριζε σε ποσοστό 45-75%τη συμπεριφορά του νεογέννητου, μια και το 25-55% ήταν και είναι πάντα αγώγιμο, δηλαδή εξαρτάτο απο το πώς θα ανα τρέφονταν, τί θα μάθαινε, τί θα άκουγε στη ζωή του, τί δασκάλους θα είχε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τώρα προβάλλει στην υποθετική σκηνή μας, η άλλη μυστήρια, μέχρι προ μερικών δεκαετιών για μας, Λάχεση, δηλαδή μια κόρη με μια σφαίρα στο χέρι της.

Αυτή η σφαίρα για αιώνες ήταν  terra  incognita για την επιστήμη. Μέχρι που η  NASA  ήρθε και μας είπε πως αυτή η σφαίρα παριστά τις πλανητικές μάζες, που είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε το πιστεύουμε είτε όχι, επηρεάζουν με την τεράστια μάζα τους, τον εγκέφαλο του νεογέννητου, ανοίγοντας και κλείνοντας  ενζυματικά κανάλια, κάνοντας τον νέο , κατ αρχάς, και τον συγκροτημένο άνθρωπο αργότερα, να αντιδρά επιλεκτικά  με ορισμένες χημικές ουσίες που κατά εκατομμύρια έχουμε και παράγουμε στον εγκέφαλό μας. 

Μέχρι σήμερα έχουν περιγραφεί μόνο 135 τέτοιες ουσίες, που  παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην αντιδραστικότητα του ανθρώπου.

Μην απορείτε, μέσα στο σώμα μας και πολύ περισσότερο στον εγκέφαλό μας, έχουμε  μικρο-παλίρροιες σα να λέμε αμπώτιδες και πλημμυρίδες, που μας φέρνουν τα πάνω κάτω.

Και μη μου πείτε οτι τα παραλέω. Αναλογισθειτε για λιγο την ταραχη των εγκεφαλων των μελων της αξιωματικης αντιπολιτευσεως ή του Γιανη , που αναρωτιεται ποια μοιρα κακη τον κοροϊδεψε.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για διπλή έλικα του DNA

 

 

 

 

 

 

Κάντε το  και θα συμφωνήσετε μαζί μου. Αν πάλι δεν γνωρίζετε το φαινόμενο, μια βολτά ως τη Χαλκίδα χαζέψτε τα εκατομμύρια  τόννων  νερού να πηγαινοέρχονται  λες και είναι πεσμένα φύλλα απ την επίδραση της σελήνης, και θα καταλαβετε

Ισως δεν έχετε πρόσφατες παράστασεις του τί ακριβώς σημαίνουν τα μεγέθη του πλανητικού συστήματός μας, όπως και τους ήχους που παράγονται στο απόλυτο κενό του διαστήματος.

Ισως τώρα, ωρισμένοι απο εσάς,να έχετε ακούσει για τα περιφημα  σολιτάρια κύματα  των πόλων, που κατεβαίνουν με σφοδρότητα απ τους πόλους στον Ισημερινό.

Κάτι παρόμοιο, σε μικρογραφία συμβαίνει στους εξηρτημένους από ουσίες, όταν κάνουν απότομη διακοπή των ουσιών που παίρνουν.

Εδω βλέπουμε φαινόμενα που εξηγούνται μόνο με την αποδοχή της ύπαρξης αυτών  των παλιρροιών στον εγκέφαλο.

Ολοι έχουμε ακούσει τον όρο  Delirium tremens, αδόκιμα τις περισσότερες φορές, όμως αυτό το φαινόμενο είναι κάτι ανάλογο των παλιρροιών.

Η Ατροπος, η τρίτη και πιό φοβερή μοίρα,κρατά στο χέρι της ένα ψαλίδι. Είναι αδυσώπητη, ανήλεη, άκαρδη, γιατί κόβει το νήμα της ζωής των θνητών. 

Πριν όμως το κάνει, προειδοποιεί, μέ μηνυμάτα προς τον Ιππόκαμπο την σημαντική αυτή συστάδα  νευρικών κυττάρων που ελέγχει τα συναισθήματά μας,και συγκεκριμμένα στην ουρίτσα του Ιππόκαμπου, που έχει την επιστημονική ονομασία  Αγκιστρωτή Έλικα, όπου ένας προσεκτικός, αλλά πιστός, επιστήμονας θα διακρίνει το θαυμαστό χέρι του Δημιουργού. 

Αυτή η μικρή συστάδα κυττάρων είναι ένα θαυμαστό κέντρο κατά την ομολογία των επιστημόνων μελέτης του εγκεφάλου του Πανεπιστημίου της Ουασιγκτον της ESP , αντι-λήψεως του ανθρώπου, δηλαδή της Εξω-αισθητηριακής Αντιλήψεως, ή απλά της διαισθητικής επικοινωνίας προφητικότητας. Κι όμως αυτή την έλικα, όπως φαίνεται γνώριζαν οι πρόγονοί μας,γιατί αυτή συνδέεται με την Ατροπο, που ειδοποιεί τον άνθρωπο πριν έρθη το τέλος του. Αλλο τώρα αν η ζωή που κάνουμε, που έχει καταντήσει κτηνώδης, χωρίς πνευματικότητα, μας στέρησε απ τις απίστευτες δυνατότητες του νού ,κι ίσως κι αυτής της λογικής , μια και τον καταστρέφουμε με το αλκοόλ, τους θυμούς ,τα άγχη,  τις τρέλλες το απίστευτο και κακής ποιότητα φαγητό  .

Τελειώνω με μερικές σκέψεις του Heisemberg, φυσικού νομπελίστα , που επιμένει πως στον κόσμο της ψυχής, δεν υπάρχουν τα απλοϊκά δεδομένα του κόσμου μας, όπως τον διαμορφώνει η διαφθορά, ο ωχ αδερφισμός, η απόλυτη παράνοια υποκειμένων που ειδαμε αυτες τις μερες  στα τηλεοπτικά παράθυρα, να καθορίζουν την ζωή μας. 

Στον κόσμο της ψυχής, που είναι αποκλειστικα δική μας υπόθεση, και κανενός μικρόνοα , υποστηρίζει ο Heisemberg,  οτι ισχύει η λογική του μικρόκοσμου, και επιμένει οτι υπο ωρισμένες συνθήκες, ακόμα κι ο άνθρωπος μπορεί να επιτύχει το ακατόρθωτο, εφαρμόζοντας αυτή τη λογική.

Σε ερώτηση για το πώς επιτυγχάνονται οι συνθήκες αυτές απάντησε με αφοπλιστική απλότητα.

¨Ας πουμε με την Προσευχη ¨

Για σκεφτείτε το λίγο, κι αναθεωρείστε τη στάση σας για την Προσευχή.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιππόκαμπου

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιππόκαμπου

 

 

 

 

 

O Μπετόβεν υπήρξε  κορυφαίος και όπως όλοι του είδους του , ήταν απαράμιλλος σ ότι έκανε. Ποτέ δεν το έβαζε κάτω, και οταν ανάπηρος πλέον και σχεδόν χωρίς ακοή, κατόρθωνε και μετουσίωνε τις εμπνεύσεις του, ακούγοντας τις νότες με τα οστά του κρανιου του που ένας χάρακας ,που κρατούσε ανάμεσα στα δόντια του , του μετέφερε. Μπορείτε να το νοιώσετε, ακούγοντας τη σύνθεση για την Ελίζα. 

Χαιρετε



Αποτέλεσμα εικόνας για Αγκιστρωτή Έλικα,

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου