Τρίτη 23 Μαΐου 2023

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ..

 


ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ..

 
 

 

 

 


Διαβαζουμε αφωνοι :Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική Τη σκότωσε ενώ είχε αγκαλιά το παιδί – Πέντε ώρες με τους νεκρούς γονείς έμεινε ο 8χρονος

 

 

Τραγικο και καινοφανες φαινομενο ειναι οι γυναικοκτονιες. 

Αδοκιμος ορος, που ομως χακτηριζει την τραγικοτητα των ανθρωπινων σχεσεων. 

Ο ανδρας σκοτωνει  την γυναικα του κι αυτοκτονει.

Κατι παρομοιο δεν βρισκουμε στο ζωϊκο βασιλειο.

 


 

 

Απ την αλλη πλευρα, ενα ζευγάρι Καρατζάδων sterna caspia στην λίμνη της Καστοριάς πιθανόν αποκαμωμένο απο το μακρινό ταξίδι  δεν άντεξε  και ξεψύχησαν το ένα στην αγκαλιά του άλλου.

Οι Καρατζάδες ενηλικιώνονται στο τέταρτο έτος της ηλικίας τους, είναι μονογαμικό είδος, το ζευγάρι δεν χωρίζει ποτέ όσο ζει.

Μαζί κλωσάν και τα αυγά τους για 22 μέρες, εναλλάξ.

Στο στερνό τους αυτό ταξίδι απο την Αφρική για τις χώρες του βορρά έκαναν μια στάση στην μικρή λίμνη της Καστοριάς όπου έμελλε να είναι και η τελευταία τους.

Μετά απο χιλιάδες μίλια, μετα απο πάρα πολλά ταξίδια κινδύνους καθημερινούς, γεμάτο απο εχθρούς, το ταξίδι τους έφτασε στο τέλος.

Με όσες δυνάμεις τους απέμειναν σύρθηκαν ο ένας πλάι στον άλλον και ξεψύχησαν αγκαλιά όπως ήταν σε όλη τους την ζωή διδάσκοντάς μας τι θα πει πραγματική αγάπη και αφοσίωση. 

 

 

 

Το συγκινητικό τέλος για ένα ζευγάρι πουλιών στη λίμνη της Καστοριάς.  Μάθημα αφοσίωσης και συντροφικότητας από τους "Καρατζάδες", που ξεψύχησαν  μαζί μετά το ταξίδι τους από την Αφρική - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 
 


 

 

 

 

 
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου