Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ..ΤΖΑΜΠΑ

 

 

Τα Θετικά του να Ξυπνάτε Νωρίς | Υγεία & Ομορφιά

 






Αποτέλεσμα εικόνας για να.. τρωμε ελιες.




Παμε πισω τη δεκαετία του 60. Τετοια εποχη Σαρακοστη νηστευαμε Καψαλιζαμε φέτες πιτυριουχου ψωμιού που ηταν φθηνοτερο απ το..λευκο , στη σόμπα ή στο μάτι κι έτσι όπως ήταν καψαλισμένες τις αλείφαμε με Φυτίνη ένα πετρωδες μαγειρικό, φθηνό λίπος, που εθεωρείτο και υγειινό,  υπήρχε κι ένα Μαρέλ αν θυμάμαι 




IL LABORATORIO DI MARINA: 1/3/2019



Στη συνεχεια τις πασπαλίζαμε με αλατάκι και  τις καταβροχθίζουμε μαζί με τσαϊ του βουνού 




Περασαν χρονια και Μάθαμε να τρώμε πιο σωστά. 

Περασαν δεκαετιες. Επιβιωσαμε.

Πάμε τωρα  να δούμε μερικά καλά, φθηνά, ισορροπημένα φαγητα.



Αποτέλεσμα εικόνας για Φακές




Οι Φακές, ας πούμε, είναι ένα Υπερ τρόφιμο. Μπορούμε να τις περιλάβουμε στο διαιτολόγιο μας κάθε βδομάδα, μάζι με ρύζι, κι έτσι νάχουμε μια βοηθεια  στην ισορροπία μας, σε μη αιμικό σίδηρο.



Πράσινη σαλάτα με παπαρουνόσπορο και βασιλικό - Cooklos.gr



Ενα 20% των γυναικών έχουν έλλειψη σιδήρου. Ένα φλιτζάνι φακές μαζί πάντα με λίγο ρύζι στον ατμό μας δίνει το 35% των καθημερινών αναγκών σε σίδηρο.

Εννοείται οτι μια σαλάτα απο ενα φύλλο μαρούλι, ένα ακτινιδιο, ένα πορτοκάλι, μισό πράσινο μήλο, και 2 καρύδια, πολλάπλασιάζουν το αποτέλεσμα, δίνοντας μας μια απόλυτα ισορροπημένη διατροφική πρόταση.

Το μονοακόρεστο λάδι, το  θαλασσινο ακατέργαστο αλάτι το καυτερό πιπέρι,ή σαλτσα απο ντοματα και καυτερη πιπεριτσα  συμπληρώνουν την εικόνα της ισορροπίας 

Σαν πηγή πρωτεϊνης το λιπαρό ψάρι, πλούσιο σε Ω3 απαραίτητα λιπαρά οξέα, είναι ο μονόδρομος.



Αποτέλεσμα εικόνας για Μάθαμε να τρώμε πιο σωστά.

 

   


Σχετική εικόνα




Και να καταλήξουμε με την υπερτροφή που η εσκεμμένη δυσκαμψία του ιατρικού κόσμου την προηγούμενη δεκαετία, είχε αφαιρέσει απ την καθημερινή διατροφή του πλέον ευαίσθητου πληθυσμού,που είναι οι διαβεβηκότες τον Ρουβίκωνα των 60 συνάνθρωποί μας  άνδρες και γυναίκες. 

Μιλάμε για το αυγό.Το Ασπράδι των αυγών που είναι πλούσιο σε αμινοξέα, που βοηθούν το μεταβολισμό, και περιέχει πολύτιμες  πρωτεΐνες και εξαιρετικής ποιότητος βιταμίνη D . Μετά είναι ο κροκος, ένας θησαυρός ιχνοστοιχείων που μπορείτε να διαβάσετε σε άλλη αναρτηση.

Και μην παιρνετε τοις μετρητοίς τα όσα σας λένε για τα αυγά παραγωγής.

Ολα είναι ιδια, διαφέρουν σε λεπτομέρειες, που δεν έχουν να κάνουν με σας και μένα. Αρκεί να το βράζετε σωστά και να το τρώτε αμέσως μετά κομμενο σε φετούλες, με λίγο λάδι και θαλασσινό ακατέργαστο αλατάκι. 

Ξεκινάμε τη μέρα , οχι τωρα που νηστευουμε, μ ένα ζεστό, σφιχτό αυγό, ένα καφέ,  πανευτυχείς, και ξεχνάμε την κοιλια μας μέχρι το γεύμα μας



Αποτέλεσμα εικόνας για μοιάσαμε στα ζώα



Φίλοι μου βρισκόμαστε στην κοιλάδα των κλαυθμών της φθοράς,  μοιάσαμε στα ζώα που συναναστρεφόμαστε  ίσοις όροις και τα αποκαλούμε  ανερυθρίαστα παιδιά μας 

Τρώμε παράλογα, πίνουμε ανεξέλεγτα θανατηφόρα εν δυνάμει ποτά, και  χρησιμοποιούμε ένα απλό software  την έλξη των φύλλων, που δόθηκε για συγκεκριμένο σκοπό, θυσιάζοντας στο βωμό της  απόλαυσης τα πάντα καριέρα, παιδιά, συγγενείς, φιλίες ώς και τη ζωή μας ακόμη.



Χαιρετε

Αποτέλεσμα εικόνας για ελιες

Αποτέλεσμα εικόνας για μαυροματικα φασόλια



 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου