Το ασβέστιο παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες, οπως και στην υγεία των οστών αλλα και στη λειτουργία νεύρων και μυών και στη πήξη του αίματος.
Τα γαλακτοκομικά θεωρούνται ως η κύρια πηγή ασβεστίου. Πλην ομως υπάρχουν άλλες τροφές που είναι πλούσιες σ αυτό .
Η ποσότητα ασβεστίου που απορροφάται από το σώμα εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και η παρουσία άλλων μικροθρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη D.
Τα γαλακτοκομικά όπως το γιαούρτι και το τυρί είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου.
Ξηροί καρποί και σπόροι:
Τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, το σουσάμι και οι σπόροι chia είναι όλα εξαιρετικές πηγές ασβεστίου.
Μια χούφτα αμύγδαλα ή να προσθέσετε σπόρους chia στο πλιγούρι βρώμης ή στο γιαούρτι σας.
Μαγειρέψτε με πράσινα φυλλώδη λαχανικά:
Τα φυλλώδη πράσινα όπως το λάχανο, η λαχανίδα και το σπανάκι είναι πλούσια σε ασβέστιο. Προσθέστε τα στις πατάτες τηγανιτές, τις σούπες
Δοκιμάστε εναλλακτικές φυτικές πηγές ασβεστίου:
Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά , υπάρχουν πολλές εναλλακτικές φυτικές τροφές που είναι εμπλουτισμένες με ασβέστιο.
Εάν δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο μέσω της διατροφής σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωμάτων ασβεστίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου