Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠ ΤΟ..ΧΩΜΑ..

 







Η επαφή με τη φύση βοηθά τα παιδιά να μάθουν . Αναπτύσσει τη φαντασία, την περιέργεια και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. 

Τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο παίζοντας έξω σε επαφή με το χώμα και την φύση,  γελούν  περισσότερο , δείχνουν χαρούμενα και δραστήρια και εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά παχυσαρκίας, κατάθλιψης και Συνδρόμου  Ελλειμματικής Προσοχής.





Παιδιά που παίζουν έξω και έχουν επαφή με τη φύση, μαθαίνουν να αξιολογούν τους κινδύνους, αναπτύσσουν  ανεξαρτησία και γίνονται πιο δραστήρια και ευρηματικά. 

Εξ άλλου,την τελευταία δεκαετία έρευνες έδειξαν πως η σχέση μας με τους μικροοργανισμούς που ζουν στο σώμα και στο άμεσο περιβάλλον μας, έχει σημαντική επίδραση στην ψυχική μας υγεία.

Εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστό ότι παθογόνοι ιοί και παράσιτα  μεταβάλλουν τη συμπεριφορά μας.

Αν πάρουμε  απ την αρνητική πλευρά τους  ιούς  που προκαλούν εγκεφαλίτιδες, όπως αυτός του Δυτικού Νείλου, μπορούν να προκαλέσουν λήθαργο ή σπασμούς. Το ίδιο και το παράσιτο της ελονοσίας, ενώ το τοξόπλασμα, που μας χαρίζουν οι αγαπημένες μας  γάτες, πιστεύεται ότι μπορεί να οδηγήσει στη  σχιζοφρένεια, χωρίς να έχει άλλα συμπτώματα που να προδίδουν την ύπαρξή του.

Επίδραση στην ψυχολογία μας, έχει και η σύσταση της εντερικής   μικροχλωρίδας μας. 

Στο έντερο , ζουν χιλιάδες είδη μικροβίων, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το Αφανες Μικροβιωμα



Σχετική εικόνα



Τα περισσότερα από τα οποία έχουν θετική επίδραση σε λειτουργίες του σώματος, όπως η πέψη η άμυνα και η σύνθεση βιταμινών. 

Ακόμα συγκεκριμένα  βακτηρίδια, όπως ο Lactobacillus rhamnosus που χρησιμοποιείται για την παραγωγή γαλακτοκομικών και ως συστατικό προβιοτικών επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνοντας την έκφραση των υποδοχέων του νευρο διαβιβαστή GABA γ-αμινο βουτυρικου οξέος που σχετίζεται με το στρες και μπορεί να μειώσει το άγχος και να αυξήσει την ενεργητικότητα και αυτοπεποίθηση.

Ομως, και τα μικρόβια που βρίσκονται στο χώμα φαίνεται πως επηρεάζουν θετικά την ανθρώπινη ψυχολογία.

Το 2007, Βρετανοί ερευνητές  Bristol University ανακάλυψαν, έπειτα από μελέτες σε ποντίκια, ότι το βακτηριδιο του γένους Mycobacterium vaccae, που βρίσκεται σε αφθονία στο χώμα, αυξάνει την έκκριση της σεροτονίνης από τα εγκεφαλικά κύτταρα. Χαμηλά επίπεδα του οποίου, σχετίζονται με εκρήξεις επιθετικότητας, άγχους και κατάθλιψης.

Επομένως, η ενασχόληση του ανθρώπου με το χώμα και η επαφή του με τα μικρόβια που ζουν σ αυτό, οδηγούν  στην ψυχική γαλήνη και σε συναισθήματα χαράς.

Ισως να είναι και αυτός ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι στην επαρχία είναι πιο ευτυχείς και ανέμελοι. 

Βέβαια, η επιρροή των μικροβίων στην ψυχική μας υγεία είναι μια σχετικά μικρή παράμετρος ,σε σύγκριση με τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις με άλλους ανθρώπους, στο χώρο εργασίας, στο δρόμο ή στο σπίτι.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να αναγνωριστεί ως ένας σημαντικός παράγοντας που θα μπορούσε να αποτρέψει εκδηλώσεις υπερβολικού άγχους και κατάθλιψης.

Τα γιαούρτια με τα προβιοτικά συμπληρώματα και η κηπουρική δεν θα θεραπεύσουν κάποιον που πάσχει  ήδη από κάποιο σοβαρό ψυχικό νόσημα, όμως θα μπορούσαν να δράσουν προληπτικά, σε συνδυασμό με μία εναλλακτική φιλοσοφία και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Τέλος, η κατανόηση και μόνο του γεγονότος ότι τα μικρόβια ζουν μέσα μας, και που μας περιβάλλουν ,είναι πιθανότερο να μας  βοηθήσουν παρά να μας βλάψουν, θα μας απαλλάξει  από τις φοβίες και τις ανασφάλειες που μας κληροδότησε η ζωή στις μεγαλουπόλεις.

Είπαμε ξεκιναμε απ το χώμα. 

Χαίρετε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ξεκινήσαμε από το χώμα.

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ..ΤΙ ΤΡΩΜΕ

 









Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων καθιστά πιθανό να υποστούμε ένα δυνητικά θανατηφόρο συμβάν.

Mεγάλη διεθνής μελέτη που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αποκαλύπτει το πιο επικίνδυνο, για την υγεία μας, υπερεπεξεργασμένο τρόφιμο. Απενοχοποιεί δύο.



Τα υπερεπεξεργασμένα τροφιμα απασχολουν ξαφνικα την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Μελέτες έχουν τα συνδέσει με  παχυσαρκία, καρδιαγγειακα , καρκίνο, διαβήτη και άλλες χρόνιες ασθένειες 

Τετοια ειναι οσα 

α) έχουν υποστεί έντονες φυσικές   βιομηχανικές , χημικές ή βιολογικές διεργασίες οπως  υδρογόνωση,  προεπεξεργασία με τηγάνισμα) 

β) που περιέχουν βιομηχανικές ουσίες  μαλτοδεξτρίνη, υδρογονωμένα έλαια ή τροποποιημένα άμυλα, 

γ) που έχουν καλλυντικά πρόσθετα βαφές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητά γλυκαντικά και 

δ) αρωματικές ουσίες.


Ποια είναι τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά
Ας δούμε ποια είναι τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα ποτά.






Τα ανθρακούχα ποτά, συσκευασμένα σνακ γλυκά ή αλμυρά,το παγωτό,οι σοκολάτες,οι καραμέλες,τα συσκευασμένα ψωμιά και τα ψωμάκια μαζικής παραγωγής,οι μαργαρίνες και τα αλείμματα,τα συσκευασμένα μπισκότα, τα αρτοσκευάσματα, τα κέικ και τα μείγματα για κέικ,τα δημητριακά, οι μπάρες ενέργειας,τα ροφήματα ενέργειας, τα ροφήματα γάλακτος, τα γιαούρτια με φρούτα, τα ροφήματα με φρούτα, τα σοκολατούχα ροφήματα,τα εκχυλίσματα κρέατος και κοτόπουλου και στιγμιαίες σάλτσες,το βρεφικό γάλα σε σκόνη και άλλα παιδικά προϊόντα,τα προϊόντα υγείας και αδυνατίσματος υποκατάστατα γευμάτων σε σκόνη,πολλά προψημένα προϊόντα -που χρειάζονται μόνο ζέσταμα  προπαρασκευασμένων πιτών, πιτσών και πιάτων με ζυμαρικά,νάγκετς πουλερικών και ψαριών, λουκάνικα, μπιφτέκια, χοτ ντογκ και άλλα ανασυσταμένα προϊόντα κρέατος ή σε σκόνη συσκευασμένες στιγμιαίες σούπες, noodles και επιδόρπια.




Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι τόσο σοβαρή που οι αμερικανικές αρχές  σκέφτονται να αναθεωρήσουν την οδηγία που τις αφορά.

Όπως έγραψε η Washington Post η αναθεώρηση που θα γίνει το 2025 μπορεί να οδηγήσει στις πρώτες στο είδος τους προειδοποιήσεις ή ακόμα και σε προτεινόμενα όρια.







Για να γίνει πιο ξεκάθαρη η ‘εικόνα’ των υπερεπεξεργασμένων τροφών, επιστήμονες από πολλές χώρες συνεργάστηκαν ώστε να διαμορφώσουν κατηγορίες από τις πιο επιβλαβείς τροφές έως τις λιγότερο επιβλαβείς.

Αυτή η νέα μεγάλη διεθνής μελέτη που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επιβεβαίωσε προηγούμενα ευρήματα.





THE LANCET
Η μετα ανάλυση έδειξε πως τα UPF βλάπουν την ανθρώπινη υγεία και καθιστούν πιο πιθανό ότι κάποιος που τα καταναλώνει σε μεγάλο βαθμό θα υποστεί ένα δυνητικά θανατηφόρο συμβάν, όπως καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.

Αν κάποιος λοιπόν, θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του από την καρδιομεταβολική πολυνοσηρότητα 

ισχύει για όποιον έχει ταυτόχρονα τουλάχιστον δυο ασθένειες που μειώνουν τη ζωή : 

καρκίνο και καρδιακές παθήσεις 

θα πρέπει να απεχουν απο επεξεργασμένα τρόφιμα.

Oι ερευνητές παρείχαν και μια πιο λεπτομερή εικόνα για το ποια προϊόντα που αυξάνουν τους κινδύνους και αυτά που δεν τους αυξάνουν.

Η τακτική κατανάλωση προϊόντων κρέατος -όπως τα λουκάνικα- και τα ποτά με ζάχαρη, καθιστά πιο πιθανή τη νόηση από καρκίνο και καρδιομεταβολικές ασθένειες.

Στον αντίποδα, ψωμί και δημητριακά μειώνουν στην πραγματικότητα τον κίνδυνο, επειδή περιέχουν φυτικές ίνες, παρ’ ότι είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα.

Διευκρινίστηκε και ότι  σάλτσες,  αλείμματα και καρυκεύματα είναι επίσης βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία αλλά όχι τόσο όσο τα ζωικά προϊόντα και τα αναψυκτικά.





www.news247.gr

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Q*

 














Πριν λίγο καιρό, ο Σαμ Άλτμαν έγραφε στην προσωπική του σελίδα: 

Εάν το AGI δημιουργηθεί με επιτυχία, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ανυψώσουμε την ανθρωπότητα  αυξάνοντας την αφθονία, υπερτροφοδοτώντας την παγκόσμια οικονομία και βοηθώντας στην ανακάλυψη νέας επιστημονικής γνώσης που αλλάζει τα όρια των δυνατοτήτων.


Δεν συμμερίζονται όλοι την αισιόδοξη και θετική πτυχή που προβάλλει. 

Ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια τεχνολογία που αναπτύσσεται ταχύτερα από ό,τι αντέχει η ανθρωπότητα 

και ενώ ο αντίκτυπός της δεν γίνεται κατανοητός.




Το «δράμα» της OpenAI, όπως το αποκάλεσαν πολλά διεθνή ΜΜΕ, φαίνεται πως πυροδοτήθηκε από το ένα μυστικό προηγμένο πρόγραμμα, πάνω στο οποίο εργαζόταν ο Σαμ Άλτμαν, το χρυσό παιδί της τεχνητής νοημοσύνης.

 Πρόκειται για το Q* Q Star. 

Πολλοί ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι εταιρείες όπως η OpenAI κινούνται πολύ γρήγορα προς την ανάπτυξη της γενικής τεχνητής νοημοσύνης AGI, οι δυνατότητες του Q* φαίνεται πως τρόμαξαν ακόμη και μια μερίδα των δημιουργών του.




Ένα 24ωρο πριν την απομάκρυνσή του από την εταιρεία επειδή δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το ΔΣ, το οποίο δεν του έχει πλέον εμπιστοσύνη, 

ο Σαμ Άλτμαν, μιλώντας στη σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (Apec), αναφέρθηκε σε μια σπουδαία ανακάλυψη χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες:


Τέσσερις φορές μέχρι τώρα στην ιστορία του OpenAI, η πιο πρόσφατη μόλις πριν από δύο εβδομάδες κατάφερα να γίνω μάρτυρας της στιγμής που σπρώχνουμε το πέπλο της άγνοιας προς τα πίσω και τα σύνορα της ανακάλυψης προς τα μπροστά. 

Και το να το κάνεις αυτό είναι η ύψιστη επαγγελματική τιμή στη ζωή ενός ανθρώπου.





Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν σε τι ακριβώς αναφερόταν. 

Όμως οι ερευνητές της OpenAI είχαν γίνει  μάρτυρες του δημιουργήματος. 

Σύμφωνα με το Reuters, πριν από την έξωση του Άλτμαν, με μια επιστολή τους προειδοποίησαν το διοικητικό συμβούλιο πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματικά θα μπορούσε να απειλήσει την ανθρωπότητα. 

Ταυτόχρονα εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την υπερ-εμπορευμα τοποίηση των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης, προτού γίνουν πλήρως κατανοητές οι συνέπειές της.

Σε τι διαφέρει το «Q*»

Το εν λόγω μοντέλο φαίνεται πως έχει μαθηματική σκέψη, καταφέρνοντας να επιλύσει προβλήματα για τα οποία ουδέποτε έχει εκπαιδευτεί. 

Η ικανότητα επίλυσης τέτοιων προβλημάτων ενδεχομένως για τους μη γνώστες να μην ακούγεται κάτι τόσο εντυπωσιακό, όμως ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης υπογραμμίζουν πως αν αυτή η πληροφορία ανταποκρίνεται στην αλήθεια τότε θα πρόκειται για ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα, τα οποία επί της ουσίας αναπαράγουν και συνθέτουν τις πληροφορίες στις οποίες εκπαιδεύονται.




Η αδυναμία των υπάρχοντων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης να συλλογιστούν και να αναπτύξουν νέες ιδέες, αντί να επαναφέρουν απλώς πληροφορίες μέσα από τα εκπαιδευτικά τους δεδομένα, θεωρείται ένας τεράστιος περιορισμός, ακόμη και για τους ανθρώπους που τα κατασκευάζουν. 

Η επίλυση άγνωστων προβλημάτων είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη 

AGI,  artificial general intelligence 

ένα σύστημα που θα μπορεί να εκτελεί μια μεγάλη ποικιλία εργασιών σε ανθρώπινο ή ανώτερο επίπεδο νοημοσύνης και το οποίο δυνητικά θα μπορούσε ακόμη και να αποφύγει τον ανθρώπινο έλεγχο.

Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν πως το όνομά του (Q*) μάλλον αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί: 

Συνδυάζει δύο γνωστές τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης, 

την Q-learning και την A*.





Προσεγγίζοντας την Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη

artificial general intelligence 

To  «Q*» φαίνεται πως θα μπορούσε να αποτελέσει το ορόσημο για την Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Είναι σίγουρα πιο κοντά σε αυτό που θεωρούμε ευφυΐα και είναι πιθανό να οδηγεί σε ένα μοντέλο που θα γεννάει ιδέες, κάτι που δεν συμβαίνει για παράδειγμα με το ChatGPT.





Ο Άντριου Ρογκοΐσκι, του 

Institute for People-Centred AI 

στο Πανεπιστήμιο του Surrey, υπογράμμισε στον Guardian ότι 

η ικανότητα επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων που δεν περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό σετ ενός μοντέλου θα ήταν μια σημαντική εξέλιξη.

Πολλές τεχνητές νοημοσύνης επαναφέρουν ή αναδιαμορφώνουν την υπάρχουσα γνώση, είτε κείμενο, είτε εικόνες, είτε βιβλιοθήκες γνωστών λύσεων μαθηματικών. 

Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε μια τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα για το οποίο ξέρετε ότι δεν έχει ήδη δει τη λύση κάπου στα τεράστια σετ εκπαίδευσης, τότε αυτό είναι μεγάλο θέμα, ακόμα κι αν τα μαθηματικά για την επίλυση του προβλήματος είναι απλά. 

Η επίλυση άγνωστων πολύπλοκων μαθηματικών θα ήταν ακόμα πιο συναρπαστική.

Πόσο επικίνδυνο είναι πραγματικά;

Όπως γίνεται αντιληπτό το «Q*» δεν είναι ένα τυπικό μοντέλο AI αλλά ένα μοντέλο που πλησιάζει την AGI, παρουσιάζοντας ενδεχομένως  ανώτερες συλλογιστικές και γνωστικές δεξιότητες, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη γνώση από το περιβάλλον του. 

Φανταστείτε για παράδειγμα ένα πρόγραμμα που σκέφτεται και εξελίσσεται όπως οι άνθρωποι. 

Η ίδια η OpenAI ορίζει την AGI ως αυτόνομα συστήματα που μπορούν να ξεπεράσουν τον άνθρωπο στις περισσότερες πολύτιμες εργασίες, που αφορούν την οικονομική ζωή.

Πρόκειται για μια συνθήκη που τρομάζει ειδικούς  και μη για μια σειρά από λόγους, όπως η μεγάλη επίδραση στην αγορά εργασίας με απώλεια θέσεων εργασίας και αντικατάσταση εργαζομένων, οι κίνδυνοι μιας ανεξέλεγκτης εξουσίας που θα μπορούσε κακόβουλα να αξιοποιήσει ένα τέτοιο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και το ενδεχόμενο της αυτονόμησης της ίδιας της τεχνητής νοημοσύνης. 

Ένα μοντέλο που είναι ικανό να σκέφτεται και να συλλογίζεται αυτόνομα θα μπορούσε να ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο.



Η νέα διοίκηση της OpenAI, σε συνεργασία με τη Microsoft, και με επικεφαλής τον Σαμ Άλτμαν, πιστεύουν πως τα θετικά αποτελέσματα της AGI κάνουν το πιθανό ναρκοπέδιο να αξίζει τον κόπο. 

Πολλοί όμως φοβούνται πως η πρωτοπόρος startup, αλλά και οι ανταγωνιστές της, δίνουν προτεραιότητα στην επικράτηση σε μια κούρσα με έπαθλο αμύθητα κέρδη και τρομακτική δύναμη, παραμερίζοντας την ηθική και το καλό των χρηστών και της ευρύτερης κοινωνίας.





https://www.newsbeast.gr/technology/arthro/10266899/ti-einai-to-q-to-montelo-technitis-noimosynis-pou-tromaxe-akomi-kai-tous-dimiourgous-tou?



ΑΓΚΙΣΤΡΩΤΗ ΕΛΙΚΑ

 


Αποτέλεσμα εικόνας για προορατικό χάρισμα








Ο εγκέφαλός μας εχει πολλες  ¨έλικες¨ 

Έλικα του Broca  

κάτω  μετωπιαία έλικα 

Κεντρική έλικα, 

πρόσθια κεντρική έλικα,  

οπίσθια εγκεφαλική έλικα 

Έλικα  Προσαγωγίου  

έλικα cin’guli  

πρόσθια έλικα κατώτερη, μέση ανώτερη  ατρακτοειδής έλικα του ιππόκαμπου  γλωσσική έλικα,

ινιακή έλικα occipito temporal  έλικα parahippocampal paraterminal postcentral έλικα.




Αποτέλεσμα εικόνας για hippocampi infracalcarine έλικα ,



uncinate έλικα του αγκίστρου  Αγκιστρωτη ελικα.

Miller-Keane Εγκυκλοπαίδεια και Λεξικό της Ιατρικής, Νοσηλευτικής, και η Allied Health, έβδομη έκδοση. © 2003 Saundershttps


Η αγκιστρωτή έλικα 

η uncinate gyrous χαριζει,σ οσους χαριζει το προορατικό χάρισμα που οπως φαίνεται είναι μια απ τις ιδιότητες της .

Για να γινει καπως κατανοητο σκεφθειτε τον  καθρεπτη του αυτοκινητου σας 

Εσεις στο τιμονι βλεποντας μπροστα , βρισκεστε  στο αμεσο παρον  αλλα και  στο μελλον,  που σ αυτο μεταπιπτει καθε στιγμη το στιγμιαιο παρον.

Οταν κοιταξετε πισω απ τον καθρεπτη σας,εχετε αμεση γνωση του¨μελλοντος¨  αυτου που  θαρθει σε μερικα δευτερολεπτα,και που ειναι τα οχηματα που ερχονται πισω σας. 

Αυτο κανει η αγκιστρωτη ελικα στον εγκεφαλο σας  εννοειται με διαφορετικο τροπο .

Αληθεια ποσες φορες δεν ειχατε ενα συναισθημα για καποιο προσωπο που ξαφνικα το βλεπετε μπροστα σας 

Οι αρχαίοι Έλληνες, όπως και άλλοι λαοί,  αναγνώριζαν το προορατικό χάρισμα και σε διάφορους ανθρώπους. 

Οπως και να το κάνουμε όμως το προορατικό χάρισμα είναι σπάνιο και αμφισβητήσιμο και σίγουρα είναι κάτι που δεν το έχουν όλοι. 

Το έχουν λίγοι, ελάχιστοι.Ενας ή δυο καθε αιωνα.Ενας ή δύο Ανθρωποι σ εναν αιώνα, οντως ειναι σημειο Δεδομένου του δώρου  του αυτοπροσδιορισμού το λέμε λανθασμένα ελευθερία.

Το μέλλον το προσδιορίζουμε οι ίδιοι,βάσει του δώρου που είπαμε με το να εκμεταλευόμαστε κάθε φορά τον χρόνο και τις γνώσεις μας χωρίς να περιμένουμε να μας το αποκαλύψουν οι ειδικοί ή οι αγύρτες.




Αποτέλεσμα εικόνας για Η αναμονή καλών πραγμάτων δίνει ελπίδα,




Η αναμονή καλών πραγμάτων δίνει  ελπίδα ενώ η αναμονή  κακών  επιφύλαξη. 

Και απ τις δύο αυτές προοπτικές,  προκύπτει οτι ο άνθρωπος είναι  προικισμένος με αρετές και χαρίσματα απίστευτα, που όμως τα πάθη κι οι κακίες, που αναπτύσσει ζώντας σε μιαν απολύτως εχθρική κοινωνία, του έχουν στερήσει την απόλαυση. 

Αυτοί ομως που κατάφεραν να αναπτύξουν  τις αρετές της αγκιστρωτής τους έλικας,με το να κατανοήσουν το βάθος του νοήματος της μόνης  καινής εντολής του Χριστού για αγάπη που δεν ζητά τα εαυτής.

Χαιρετε.

σ.σ . Δειτε με προσοχη το βιντεο που μιλα για τους κατοπτρικους νευρωνες.



alt