Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΤΡΟΦΕΣ




 




Μαθαινουμε να επιλέγουμε τις κατάλληλες τροφές.

Πολλοί στην επιθυμια τους να χασουν βαρος, κόβουν ολόκληρες ομάδες τροφών και κάνουν εντατική γυμναστική , δεν αναπληρώνουν ομως τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός τους.




Υπαρχουν τροφές για να κάψετε  λίπος: όπως φρούτα,  λαχανικά και.

Το ¼ του βάρους που χάνουμε, είναι μυϊκή μάζα. Φτερουγες κοτόπουλου  χορταίνουν, ενώ είναι καλές πηγές τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος που βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία σταθεροποιεί τη διάθεση και καταπολεμά το στρες.





Οι ξηροί καρποί περιέχουν καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, συνδυασμός που χορταίνει και γεμίζει ενέργεια. Αρκουν δύο κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο, και μια χουφτα αμυγδαλα .

Αυγά: 

Καλή πηγή ζωικών πρωτεϊνών 6 γραμμάρια / αυγό και καλών λιπαρών 5 γραμμάρια / αυγό, τα αυγά σας χορταίνουν και σας βοηθούν να διατηρείτε τη μυϊκή μάζα ενώ χάνετε λίπος. 

Εχουν χολίνη, η οποία ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου. 

Τυρί, γιαούρτι : 

Τα προβιοτικά του γιαουρτιού ενισχύουν την υγεία του εντέρου.

Ελαιόλαδο 

Τα αναρίθμητα οφέλη του για την υγεία  καλύτερη λειτουργία του εντέρου, πρόληψη των καρδι αγγειακών και καρκίνου, ισορροπία του ζαχάρου , το καθιστούν απαραίτητο συστατικό της καθημερινής διατροφής.

Λιπαρά ψάρια  : 

Τα 120 γραμμάρια μαγειρεμένου σολομού έχουν περίπου 29 γραμμάρια πρωτεΐνης . Ο σολομός εχειωμέγα-3 λιπαρά που βοηθούν στην καύση του λίπους και τη μείωση της φλεγμονής.


Καυτερές πιπεριές : 

Η καψαϊκίνη, που κάνει καυτερές τις πιπεριές, αυξάνει τον μεταβολισμο και βοηθά στην καύση του λίπους. Παράλληλα, αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και μειώνει τις λιγούρες.







Πράσινα φυλλώδη λαχανικά : 

Είναι γεματα σίδηρο, ο οποίος βοηθά τη μεταφορά οξυγόνου στο αιμα. 

Τρωγοντας μια πράσινη σαλάτα, βοηθά στις αποδώσεις , και αυξανει τη μυϊκή μάζα και το κάψιμο λίπους.



Όσπρια : 

Εξαιρετική πηγή φυτικης πρωτεϊνης αυξάνουν τη μυϊκή μάζα, καίνε λίπος και χορταίνουν. Βοηθούν επίσης στη ρύθμιση του ζαχάρου και την υγεία του πεπτικού.

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος : Β

οηθά στην αποκατάσταση και την αύξηση της μυϊκής μάζας. 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου