Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΥΓΡΑΛΑΤΟΣ















Ερχεται απο τα πολυ παλια..

Ο αποξηραμένος και αλατισμένος μπακαλιάρος, διαθέτει διατροφικά στοιχεία που ωφελούν, αν και έχει πολύ αλάτι .




Κατ αρχας είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, διαθέτει βιταμίνες Β12, Β6, Β9, Α και Κ,  και συστατικά τα οποία ωφελούν ιδιαίτερα το νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ βοηθούν στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Περιέχει Ω- 3 λιπαρά οξέα . Επιπλέον φώσφορο, που συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων, αλλά και σελήνιο και ιώδιο, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς .

Τέλος εχει ασβέστιο, και βιταμίνη   Β12 και D,  απαραίτητες για την καλή υγεία των οστών.

Τα 6 κορυφαία μικροθρεπτικά συστατικά

Υπάρχουν 2 τύποι θρεπτικών συστατικών: τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά. Τα μακροθρεπτικά συστατικά απαιτούνται σε μεγάλες ποσότητες και είναι απαραίτητα για ενέργεια και τις καθημερινές δραστηριότητες.

Τα μικροθρεπτικά συστατικά απαιτούνται σε μικρότερες ποσότητες και εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες που χρειάζεται το σώμα μας.

6 μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, ωμέγα 3) περιέχει ο παστός μπακαλιάρος, πόσες θερμίδες έχει και ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία μας.

Μία μερίδα μαγειρεμένου μπακαλιάρου (50 γρ.) περιέχει 145 θερμίδες. Ιώδιο

Συμβάλλει στην υγεία του θυρεοειδούς , στις ενεργειακές  ανάγκες στο νευρικό σύστημα και προάγει τη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών .

Βιταμίνη Β12
Συμβάλλει στην ψυχική υγεία, στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην κυτταρική διαίρεση και μείωση της κούρασης και κόπωσης

Σελήνιο
Συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς

Φώσφορος
Συμβάλλει στη λειτουργία όλων των κυττάρων, στην αύξηση του ενεργειακού επιπέδου του οργανισμού, βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών και προάγει την ανάπτυξη των παιδιών

Ωμέγα 3 EPA/DHA
Τα ωμέγα 3 EPA/DHA συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου και τη πίεση

Χολίνη
Συμβάλλει στη λειτουργία του συκωτιού , επιτρέπει στον οργανισμό να επεξεργάζεται αποτελεσματικά τα λίπη και στην καρδιαγγειακή υγεία. 

Αρα οχι μονον ευκαιριακα, αλλα μπορουμε να τον ενταξουμε στη διατροφη μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου