Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

 





Ο εγκέφαλος απαιτεί πολλή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, προκειμένου η λειτουργία του να είναι εύρυθμη.

7 κορυφαίες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν να τον κρατήσετε υγιή.

Ξηροί καρποί

Η βιταμίνη Ε  προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που συνδέονται με την απώλεια μνήμης και το γήρας και καθυστερει το Αλτσχάιμερ. 

Δεν είναι απλώς καλές πηγές της βιταμίνης Ε, αλλά έχουν  μαγνήσιο που σχετίζεται με την απώλεια μνήμης που έρχεται με την ηλικία.


Ψάρια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα  διαχειρίζονται το οξειδωτικό στρες στα ηλικιωμένα άτομα με ήπια γνωστική εξασθένηση. 

Τα ψάρια  είναι πλούσιες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.


Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Είναι γεμάτα μαγνήσιο και φυλλικό. 

Η επάρκεια του φυλλικού διατηρεί σε εγρήγορση και βελτιώνει τη μνήμη και την προσοχή . 

Βοηθά στη μείωση  της ομοκυστεΐνης, που προκαλεί βλάβη των κυττάρων του εγκεφάλου και μαγνήσιο που καθυστερεί την απώλεια μνήμης που προκαλεί η ηλικία.

Τα μούρα βοηθούν, στην προστασία του εγκεφάλου από το οξειδωτικό στρες και μπορούν να μειώσουν τις επιπτώσεις των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την ηλικια, όπως  Αλτσχάιμερ και  άνοια.



Η Μαύρη σοκολάτα 

έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Περιέχει, επίσης, διάφορα φυσικά διεγερτικά, συμπεριλαμβανομένης της καφεΐνης, που ενισχύουν την εστίαση και συγκέντρωση και διεγείρουν την παραγωγή των ενδορφινών, οι οποίες βοηθούν στην βελτίωση της διάθεσης. 


Ελαια


Το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, τα ιχθυέλαια, το λινέλαιο  περιλαμβάνουν τα υγιή για την καρδιά μονοακόρεστα ωμέγα-3 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα. 

Αυτά τα λιπαρά οξέα και οι πολυφαινόλες βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στις αρθρώσεις και τα κύτταρά μας.

Τα έλαια είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, η οποία προστατεύει τους νευρώνες και τα νευρικά κύτταρα.

Αυτές οι τροφές στη διατροφή σας  βοηθουν να έχετε καλύτερη εστίαση και συγκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου